Ankara öncesi son prova!..

Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği  Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen “Bir Sevdadır Türküler” konseri  ayakta alkışlandı.Şef Yaşar Kemal Nas önderliğinde birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği gecede solunu doldu

Ankara öncesi son prova!..

Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği  Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen “Bir Sevdadır Türküler” konseri  ayakta alkışlandı.

Şef Yaşar Kemal Nas önderliğinde birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği gecede solunu dolduran yüzlerce izleyen, soğuk kış akşamında türkülerle ısındı..

ilknur-celik1.jpg

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere başta İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız olmak üzere, Derneğin kurucu başkanlarından Fuat Saylam, Onursal  Başkan Arif Özaytekin, Dernek Başkanı Tunç Turhan, TLYD Başkanı Kenan Atalay, bazı derneklerin yöneticileri, eski ve mevcut yöneticilerle birlikte çok sayıda izleyici katıldı.

Fatih Yavuz’un sunduğu program Sivas Şarkışla yöresinden “Yörü bre Çiçekdağı” türküsüyle başladı. Çoğunlukla Orta Anadolu ezgilerinin seslendirildiği konserin ilk bölümünde Gülsen Bulut Ölmez, Serpil Boğuşlu, Temel Uzlu, Ünal Sağlam, Ali Çankaya ve Melahat Çağ solist olarak sahne aldı.

serpil-boguslu1.jpg

İkinci bölüm ise Çorum yöresinden “ Hem Okudum hem de yazdım” türküsüyle başladı.  Bu bölümde de solist olarak sahneye ; Ahmet Özdemir, Celalettin Ayten, İlknur Çelik, Kerime Çelik, Salim Kurt, Ahmet Adanur, Hadiye Ölmez ve Osman Konak   çıktı. Programın sonunda başarılı koro şefi Yaşar Kemal Nas’a İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız tarafından çiçek takdim edildi. Kansız yaptığı konuşmada, çok özverili ve başarılı bir çalışmanın sonucunda muhteşem bir görsel ziyafet izlediklerini belirterek emeği geçenleri kutladı.

Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler, Organizasyondan Sorumlu Yöneticisi Ali Çankaya da başarılı koronun Şubat ayı’nda Ankara’da gerçekleştirilecek olan  “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri”nde Trabzon’u temsil edeceğine dikkat çekerek, “ Burada gördüğünüz sadece kıvılcımdı asıl ateş Ankara’da çıkacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat