Altın Koza’da finalistler belli oldu

22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın finalistleri belli oldu. Heyecanla beklenen yarışmada 15 film, jüri önüne çıkacak.14 - 20 Eylül tarihleri arasında yapılacak 22. Uluslararası Al

Altın Koza’da finalistler belli oldu

22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın finalistleri belli oldu. Heyecanla beklenen yarışmada 15 film, jüri önüne çıkacak.

14 - 20 Eylül tarihleri arasında yapılacak 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın finalistleri belli oldu. Sinema dünyasının heyecanla beklediği ve her yıl olduğu gibi yoğun ilgi gören yarışmaya başvuran 58 eserden 15'i, jüri önüne çıkmaya hak kazandı.

Altın Koza Film Festivali'nin dünyaca tanınan bir organizasyon haline gelmesi ve Türk sinemasının büyüyüp gelişmesi için çaba harcamaya devam edeceklerini belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Festivalimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın gördüğü ilgi her yıl daha da artıyor. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türk sinemasının gelişmesi için destek vermeye vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yarışmanın finalistleri şöyle:

Abluka - Emin Alper

Anayurdu - Senem Tüzen

Çalsın Sazlar - Nesli Çölgeçen

Dolanma - Tunç Davut

Eksik - Barış Atay

Gece - Erden Kıral

Kar Korsanları - Faruk Hacıhafızoğlu

Kasap Havası - Çiğdem Sezgin

Misafir - Mehmet Eryılmaz

Nefesim Kesilene Kadar - Emine Emel Balcı

Saklı - Selim Evci

Sarmaşık - Tolga Karaçelik

Toz Bezi - Ahu Özyurt

Yarım - Çağıl Nurhak Aydoğdu Kılıç

Yemekteydik ve Karar Verdim - Görkem Yeltan

En iyi film seçilecek eserin, 350 bin TL'lik ödülün sahibi olacağı yarışmada, finalist filmlerden dördünün dünya prömiyeri, sekizinin ise Türkiye prömiyeri Adana'da yapılacak. Yarışmanın ödülleri, 19 Eylül Cumartesi gecesi gerçekleştirilecek Ödül Töreni'nde belli olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat