Akçaabat'tan dev organizasyon

Akçaabat Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinden dev organizasyon.2 Kasim 2011 Çarsamba günü  organize edilen ogrencilerle atolye calismasi ve sonrasinda aksam, Gamze & Arzu Kirtil tarafindan  Spor Lisesi konser salonunda saat 19.30 da tek piyanoda cift el kons

Akçaabat'tan dev organizasyon

Akçaabat Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinden dev organizasyon.2 Kasim 2011 Çarsamba günü  organize edilen ogrencilerle atolye calismasi ve sonrasinda aksam, Gamze & Arzu Kirtil tarafindan  Spor Lisesi konser salonunda saat 19.30 da tek piyanoda cift el konser verilecek.İkiz piyanistler Arzu veGamzeKırtıl, sanatsal yolculuklarını hem eğitsel, hem de ilham verici kılabilecek bir konser dizisi için, kültürel anlamda bir nevi ihmal edilmiş doğu illerine ulaşmayı amaçlamaktadırlar.

Ankara Devlet Konservatuvarı’nın yıldız mezunları olan ikili, BilkentÜniversitesi ve HacettepeÜniversitesin’den master derecesi aldıktan sonra, kazandıkları Fransız Devlet Bursuile Paris’de, ünlü Fransız piyanist ve eğitmen Germaine Mounier’ninsınıfına kabul edilerek,  EcoleNormale de Musique’inprestijli konsertistlik diploması da dahi lbirçok diploma almışlar, uluslararası Roma ve Bordeaux Piyanoyarışmalarında ödüller kazanmışlardır.

Bu konserler dizisi projesi için seçilen parçalar için den F. Mendelssohn-Bartholdy’nin “BirYaz Gecesi Rüyası” eserinin, besteci tarafından gerçekleştirilmiş piyano, 4-el versiyonunun da aynı zamandaTürkiye’deki ilk seslendirilişini yapacaklardır.Akçaabat Güzel sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Adnan Yıldız ücretsiz olan bu  müzik resitaline tüm müzik severleri beklediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat