Akçaabat'ta Müzik ve Halkoyunları festivali

Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış törenine, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belde başkanları, Ak Parti İlçe B

Akçaabat'ta Müzik ve Halkoyunları festivali
Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış törenine, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belde başkanları, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Ziya ÖZTÜRK, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yurtiçi ve yurt dışından folklor ekipleri katıldı.
 
Buradaki törenin ardından Akçaabat Ağanoğlu İlköğretim Okulu önünden Sahil Parkı'ndaki alana kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yayla göçünün de canlandırıldığı yürüyüşte, Yakutistan, Çuvaşistan, Ukrayna, Litvanya, Estonya, Yunanistan ile yurtiçinden Gaziantep, Bursa, İzmir, Arhavi’den gelen halk oyunları ekipleri gösteri sundu.
 
 
Yürüyüş sonunda Sahil Parkı'ndaki alanda büyük horon halkası oluşturan vatandaşlar, yöresel sanatçılar eşliğinde eğlendiler.
          
Daha sonra festival alanında ilk önce Akçaabatlı sanatçılar grubu, Necmi Öksüz ile coşan Akçaabatlılar gecenin ilerleyen saatlerinde Yusuf GÜNEY ile doyasıya eğlendiler.
 
Festival, 7 Temmuz'a kadar, konserler, fotoğraf, resim sergisi ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat