KTÜlü'ye KPSS'yi sorduk!

Haber 61net –Kampüs  - Hükümet ve cemaatin arasındaki dershane kapatma olayıyla doğan gerginlik, şimdi de hükümetin  devlet kadrolarının tasfiyeleriyle devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda kopyayla gündeme gelen Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS)yapılacak

KTÜlü'ye KPSS'yi sorduk!

Haber 61net –Kampüs  - Hükümet ve cemaatin arasındaki dershane kapatma olayıyla doğan gerginlik, şimdi de hükümetin  devlet kadrolarının tasfiyeleriyle devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda kopyayla gündeme gelen Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS)yapılacak  olan tasfiyeler konuşuluyor. Bizde bu konuya ilişkin Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretmen adaylarına soru yönelttik.

-Gündemde olan hükümet ve cemaat arasındaki gerilimin temel nedeni dershanelerin kapatılması mı yoksa kendi otoritelerini sağlamlaştırmak istemeleri mi?

-Her iki tarafta kendi  otoritesini sağlamlaştırmak istiyor, dershanelerin kapatılmasını ise  bahane olarak öne sürüyorlar.

-2012’de KPSS’de kopyayla  full çekip öğretmen, memur olanlar ve tasfiye edilecekler  hakkında ne düşünüyorsunuz?

-Kopya çekenleri nasıl belirleyecekler, belki de aralarında hakkıyla kazanıp atananları da mı çıkaracaklar? Bunu nasıl belirleyecekler? Bütün bunlar insanın aklında soru işaretleri bırakıyor.

-Yapılacak olan bu tasfiyeler sizin KPSS’ye güven algınızı ne ölçüde değiştirdi?

-Hükümete ayrılmış bir kadro var zaten. Hükümet bu belli kadrolarına kendi  yandaşlarını yerleştirecek zaten, geri kalanını da emeğiyle kazananlar gelecek. Hükümet kendi kadrosunu oluştururken zaten fırsat eşitliği de ortadan kalkmış oluyor. Hükümetin cemaatle çıkarları ters düşmeseydi bu tasfiyeler söz konusu olmayacaktı.

KTÜ’lü öğretmen adaylarına göre , hükümet otoritesini sağlamlaştırmak ve devlet kadrolarına kendi adamlarını yerleştirmek için KPSS’yi kullanıyor. Bunun da KPSS’de fırsat eşitliğini ortadan kaldırdığı için öğretmen adayları geleceğe umutsuz bakıyor.

HABER: ELİF KAYA / MÜESSER ANİK /- HABER61/KAMPÜS

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim