KTÜ'de Katkı payı ücretleri dudak ısırtır

Haber61 – Haber Merkezi – Karadeniz Teknik Üniversitesinde okuyan öğrenciler eğitim hayatlarını uzattıklarında başları derde girecek. Okul harçlarına yapılan zamları uygulamaya sokan üniversite yönetimi dönemlik ikinci öğretim öğrencilerin en yüksek 962 T

KTÜ'de Katkı payı ücretleri dudak ısırtır

Haber61 – Haber Merkezi – Karadeniz Teknik Üniversitesinde okuyan öğrenciler eğitim hayatlarını uzattıklarında başları derde girecek. Okul harçlarına yapılan zamları uygulamaya sokan üniversite yönetimi dönemlik ikinci öğretim öğrencilerin en yüksek 962 TL katkı payı alacak. Yine ikinci öğretimlerde en ucuz katkı payı ise 385 TL olarak belirlendi. Bu ücretler bir yarıyılda alınacağı ikinci yarıyılda da tekrar aynı parayı ödemek zorun kalınacağı öğrencilere duyuruldu.

KTÜ’den öğrencilere yapılan açıklama;

26.11.2014 Tarih ve 29187 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa geçici madde ekleyen 6569 sayılı Kanunun 29.maddesi ile düzenlenen (Diploma programlarının hazırlık sınıfı eğitimi hariç olmak üzere,iki yıllık önlisans ve dört,beş,altı yıllık lisans programlarından (Açıköğretim programları hariç) bu süre sonunda mezun olamayan öğrencilerden ilgili dönem içi öngörülen katkı payı yada öğrenim ücretinin yanı sıra bu maddenin (c) fıkrasına göre hesaplanan kredi başına ödenecek katkı payı veya öğrenim ücreti dersin alınacağı dönem için belirlenen kredi başına katkı payı veya öğrenim ücretinin yüzde elli fazlasıyla hesaplanarak alınır.Çift anadal programında kayıtlı olan öğrencilerden ise diploma programının öğrenim süresi ve ilave bir yıl sonunda bu madde hükümlerine göre katkı payı veya öğrenim ücreti alınır.) hükmünde olup 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında beklemeli durumda olan öğrencilerden  kredi başına katkı payı veya öğrenim ücreti alınacaktır. 

İŞTE ÜCRET LİSTELERİ 

1-191.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler