KTÜ'de Ankara Protestosu

Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, Ankara’daki bombalı terör saldırısını yürüyüşle protesto etti.   İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan KTÜ Öğrenci Kolektifi mensubu yaklaşık 100 öğrenci,

KTÜ'de Ankara Protestosu
Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, Ankara’daki bombalı terör saldırısını yürüyüşle protesto etti.
 
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan KTÜ Öğrenci Kolektifi mensubu yaklaşık 100 öğrenci, Ankara’da yaşanan terör saldırısını protesto etmek için Rektörlük binasına kadar yürüdü. 'İktidarınız batsın, insanlık yaşasın' yazılı pankart açan öğrenciler,  hükümet aleyhine sloganlar attı. Yürüyüşe tepki gösteren karşıt görüşlü bir grup öğrencinin kurt işareti yaparak tekbir getirmesi üzerine iki grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik, Çevik Kuvvet ve Özel Güvenlik ekiplerinin önlemleri ile büyümeden sona erdi. 
 
Yaklaşık bir saat süren eylem, öğrencilerden Yasemin Irkıçatal'ın rektörlük önünde basın açıklaması ile sona erdi. Yaşananları katliam olarak nitelendiren, gençliğin hesap soracağını kaydeden Irkıçatal, "Ölsek de güçleniyoruz. Kaybettiğimiz yoldaşlarımıza için yetersiz bir söz ama mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Öğrenciler açıklamanın ardından dağıldı.
 
ktude-ogrenciler-ankaradaki-saldiriyi-yuruyusle-kinadi_9917_dhaphoto1.jpg
 
ktude-ogrenciler-ankaradaki-saldiriyi-yuruyusle-kinadi_9917_dhaphoto2.jpg
 
ktude-ogrenciler-ankaradaki-saldiriyi-yuruyusle-kinadi_9917_dhaphoto4.jpg
 
ktude-ogrenciler-ankaradaki-saldiriyi-yuruyusle-kinadi_9917_dhaphoto5.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem