KTÜ’de akademik torpil mi?

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yeni skandal mı? Beden Eğitimi Bölümü’ne adrese teslim ilan verilerek ‘öğretim görevlisi’ alındığı iddiası ortalığı karıştırdı!Haber61/haber servisiKaradeniz Teknik Üniversitesi’nin YÖK’ün resmi internet sitesinde verdiği

KTÜ’de akademik torpil mi?

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde yeni skandal mı? Beden Eğitimi Bölümü’ne adrese teslim ilan verilerek ‘öğretim görevlisi’ alındığı iddiası ortalığı karıştırdı!

Haber61/haber servisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin YÖK’ün resmi internet sitesinde verdiği ilan tepkilere neden oldu. KTÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu(BESYO) Rekreasyon bölümü adına verdiği ilanın ilk kısmında sorun olmazken ikinci kısmında konulan şart KTÜ camiasını ve bu ilanı bekleyen akademisyen adaylarını şok etti.

O ŞART O’NUN İÇİN KOYULDU
Beden Eğitimi mezunlarının KTÜ’den akademisyen olmak için merakla beklediği bu ilanın ikinci kısmında bulunan şartta, “Dağcılık alanında en az 2 yıl eğitim öğretim tecrübesine sahip olmak” denildi. Bu ilana başvurmak isteyen öğretim görevlisi adayları, “Bir kişinin alınması için bu şart! O da işletme mezunu. Beden Eğitimi’nde işletme mezunu akademisyen olur mu? O şart sadece başvuru yapan o kişi için koyuldu” iddiasında bulundular.

İŞLETME MEZUNU OLUR AMA YÖNTEM HATALI
Öte yandan akademisyenlere göre böyle bir alımın yanı ‘işletme mezunu’ olmasında hiçbir sakınca olmadığı, normal olduğu fakat yönteminin hatalı olduğu ‘adrese teslim’ bir ilan ve şart olduğu görüşü hakim… Spor Bölümü’nde Öğretmenlik, Antrenörlük, Yöneticilik ve Rekreasyon Bölümü’nün yer aldığı ve bu nedenle her alandan ders vermek için öğretim görevlisi talep edildiği, bu yüzden de bu sayede bir açığın kapatıldığı ifade edildi.

HEDEFTE KİM VAR?
Rekreasyon Bölümü bu yıl öğrenci almadığı ve önümüzdeki yıl öğrenci alacağı öğrenilirken diğer bir çarpıcı iddiası ise BESYO yönetiminin sırf bu kişi için puanını çok aşağılara çektiği yönünde. İstenen puan 71 olurken en düşük puan isteyen Hakkari-Şırnak Üniversitesi’nin bu yıl 79 puanla akademisyen adayı kabul ettiği öğrenildi. Konuyla ilgili hedefteki isim BESYO Müdürü Aslan Kalkavan..
Kalkavan sessizliğini korurken KTÜ yönetiminin bu konuda nasıl hareket edeceği merak konusu..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel