KTÜ'de afiş tepkisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifi'nden bir grup öğrenci kampüs içinde afiş astıkları gerekçesiyle para cezasına çarptırılmalarına tepki göstererek rektörlük önünde önce tiyatro oyunu sergiledi, ardından da rektörü eleştiren basın açık

KTÜ'de afiş tepkisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifi'nden bir grup öğrenci kampüs içinde afiş astıkları gerekçesiyle para cezasına çarptırılmalarına tepki göstererek rektörlük önünde önce tiyatro oyunu sergiledi, ardından da rektörü eleştiren basın açıklaması yaptı.

2-041.jpgRektörlük Binası önünde toplanan öğrenciler afiş asma sürecinde yaşadıklarını tiyatro gösterisiyle dile getirirken daha sonra grup adına Ali Şahin basın açıklamasını okudu.
Şahin, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ı eleştiren açıklamasında, “Üniversitelilere afiş asarak çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle 10 bin lirayı bulan para cezaları verilmektedir. Bir yandan üniversitenin ilerici, aydın yüzleri okuyan, üreten üniversitelilerini hukuksuz ceza uygulamalarıyla kontrol altında tutmaya çalışan üniversite yönetimi bir yandan da üniversite içinde saldırılar organize ederek üniversitelilerin can güvenliğini tehdit eden saldırgan çetelerin sırtını sıvazlamaya devam ediyor. Üniversite yönetimince , senenin başında saldırıya uğrayan arkadaşımız Mete’ye afiş astığı gerekçesiyle bir ay uzaklaştırma verilirken ona saldıran çeteye hiçbir cezai yaptırım uygulanmamış ve bu saldırganlar halen üniversite içinde rahatça dolaşabilmekte, derslerine girebilmektedir.

1-155.jpgÜniversite yönetimiyle yaptığımız her görüşmede bizlere tarafsız davranmak zorunda olduklarını, saldırıya uğrayan bizlere de, saldıran Öğrenci Derneği üyelerine de düzeni bozmak, çevreye rahatsızlık verme gibi fiiller neticesinde soruşturma açılacağını söylemiştir. Üniversite yönetimine dönemin başından beri yaşanan, bir arkadaşımızın ölümden dönmesine neden olan olayların öğrenci kavgası değil, bir saldırı olduğunu dile getirdik ancak üniversite yönetimi göstermelik tarafsızlık ilkesinden vazgeçmiyor ve ne olduğuna bakmadan mağdur olan üniversitelilere de soruşturmalar açmaktadır.

Üniversitemizde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla kadına şiddeti teşhir eden, reddeden afişler yapıştıran bir kadın arkadaşımız 2 bin 439 lira para cezası ile karşılaşırken , üniversitelilere saldırmanın , darp etmenin ise bir cezası olmadığı gibi hala bu saldırganları ödüllendirircesine okulumuzun resmi Öğrenci Derneği’ni kullanmalarına müsaade edilmektedir. Görüldüğü üzere 50’ye yakın üniversite öğrencisine çevreyi kirletmek bahanesiyle cezalar yağdıran KTÜ yönetimi, '’tarafsız' davranmaya devam ediyor. Üniversitemizde afiş asmak 10 bin lira ceza ile karşılaşırken , üniversitemizin tarafsızlık ilkesi sayesinde insan hayatına kast etmek ise cezasızlıkla sonuçlanmaktadır. Buradan üniversite yönetimine sesleniyoruz , siz bu ‘tarafsızlık’ ilkesiyle hareket ederek bu çetelerin sırtını sıvazladığınız ,onları yaptıkları saldırılar da cesaretlendirmeye devam ettiğiniz sürece yaşanan saldırıların ardı arkası kesilmeyecektir” dedi.

Öğrenciler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.c

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam