KPSS'de alıntı iddiası!

CHP Milletvekili Nur Serter, önceki gün 5 Temmuz’da gerçekleştirilen KPSS’nin sabah oturumundaki 120 soruluk genel yetenek ve kültür sınavında 30 tarih sorusunun 21’inin İsmail Adıgüzel tarafından yazılan “2014 KPSS-Tarihin Pusulası” adlı kitaptan alındığ

KPSS'de alıntı iddiası!

CHP Milletvekili Nur Serter, önceki gün 5 Temmuz’da gerçekleştirilen KPSS’nin sabah oturumundaki 120 soruluk genel yetenek ve kültür sınavında 30 tarih sorusunun 21’inin İsmail Adıgüzel tarafından yazılan “2014 KPSS-Tarihin Pusulası” adlı kitaptan alındığını iddia etti. Serter, kitabın sınavdan hemen önce çok satıldığını ve tükendiğini belirterek sınavın iptal edilmesini ve ÖSYM Başkanı Ali Demir’in de istifasını istedi. 

ÖSYM: İDDIA ASILSIZ

İddiaların büyümesi üzerine ilgili açıklama yapan ÖSYM, “İddialar asılsız” dedi. Sınavda sorulan soruların, hangi sınav için hazırlandığı belli olmayan ve binlerce sorudan oluşan soru havuzundan rastgele seçildiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

“Bu nedenle, sınavda çıkacak olan soruların sınav öncesinden bilinmesi söz konusu olmadığı gibi sınavda sorulacak soruların rastgelelik dışında bir plan içinde oluşturulması da asla mümkün değildir. Sonuç olarak, basında yer alan iddialar asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olup bu türden haberlerle menfaat edinmeyi hedefleyen kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.”

İddialara konu olan kitabın yazarı İsmail Adıgüzel ise “KPSS Tarihin Pusulası” adlı Facebook sayfasında, “Pek çok yayınevinin de çalışmalarında yer verdiği sorulardan farklı olarak 3-4 detay soru yakalandı. Diğerleriyle birlikte 20-21 soru. Şimdi herkes KEİ’yi CENTO’yu Misak-ı Milli’yi, Mecelle’yi, 31 Mart olayını ilk kez mi duydu?” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler