KPSS adayları için son dakika uyarıları

KPSS maratonu bu hafta sonu başlıyor. Önlisans ve Ortaöğretim mezunları için Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) bu hafta sonu gerçekleştirilecek.KPSS öncesi ÖSYM'den son uyarılar geldi. KPSS'ye girişte yanınızda olması gereken evrakları biliyor musunuz? KP

KPSS adayları için son dakika uyarıları

KPSS maratonu bu hafta sonu başlıyor. 

Önlisans ve Ortaöğretim mezunları için Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) bu hafta sonu gerçekleştirilecek.

KPSS öncesi ÖSYM'den son uyarılar geldi. 

KPSS'ye girişte yanınızda olması gereken evrakları biliyor musunuz? KPSS'ye gelirken yanınızda getirmemeniz gerekenlerin listesi ÖSYM tarafından açıklandı. KPSS sınav giriş yerleri, KPSS oturum süreleri ve diğer tüm bilgiler şöyle:

Yarın yapılacak olan KPSS Ön Lisans ve pazar günü yapılacak olan KPSS ortaöğretim sınavları saat 09.30'da başlayacak ve 2 saat sürecek. Yarın ve Pazar günü yapılacak olan KPSS Önlisans ve Ortaöğretim Sınav Giriş Belgeleri ÖSYM'nin ais.gov.tr internet adresinden açıklandı. 

KPSS adayının sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafının bulunacağı giriş belgesinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermesi gerekiyor. Adaylar, internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulunduracak. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret bulunmaması gerekiyor. Sınava giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınav gününden önce adayların sınava girecekleri binayı, adres bilgisini teyit etmek, ulaşımını ve ulaşım süresini öğrenmek amacıyla gidip görmeleri yararlarına olacak.

KPSS ADAYLARI 1 SAAT ÖNCE SINAV MERKEZİNDE OLUN! 

Adayların sınavdan en az 1 saat önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmaları ve giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er veya erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, tutuklu veya hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe veya mavi kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

KPSS ADAYLARI DİKKAT! EHLİYETLE SINAVA GİREMEZSİNİZ 

Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. kimlik numarası bulunması, pasaportun süresi geçerli olması gerekiyor.

Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurması gerekiyor. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak.

KPSS GİRİŞİNDE KABUL EDİLMEYEN KİMLİK BELGELERİ

Sürücü belgesi (Ehliyet), meslek kimlik kartları ve diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belge sayılmayacaktır. Bu belgelerle sınav yerine gelen adaylar mazeretleri ne olursa olsun sınava alınmayacaklar.

KPSS GİRİŞİNDE ÜST ARAMASI YAPILACAK

Sınav giriş yerlerinde adayların üstü sınav görevlileri ve emniyet mensupları tarafından elle yada dedektörler aracılığıyla aranacak.

KPSS'YE GİRERKEN BUNLARI YANINIZDA SAKIN GETİRMEYİN

-Her tür kesici, delici alet ve ateşli silahlar,

-Çanta, saat, cüzdan gibi aksesuarlar,

-Cep telefonu, anahtarlık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar ile hertür kulaklık.

-Kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç) broş, (basit başörtü iğnesi hariç) ve diğer tüm takılar

-Cam eşya ve metal içerikli eşyalar,

-Her tür elektronik/mekanik cihaz,

- Her türlü müsvedde kağıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar ile cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar,

KPSS GİRİŞİNDE KALEM SİLGİ GETİRMEYİN

KPSS'ye girecek adayların yanlarında kalem, silgi, kalemtraş gibi gereçleri de yanlarında getirmeleri gerekmiyor. Sınav için gerekli bu aparatlar ÖSYM tarafından her aday için özel olarak temin edilecek.

KPSS'YE SU GETİREBİLİR MİYİZ?

KPSS'ye girecek adaylar sınav salonuna 'şeffaf' bir şişede olmak kaydıyla su getirebilecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler