Korkutan rakam! 150 bini denetimsiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Türkiye'deki 341 bini aşkın asansörden yaklaşık 150 bininin denetlendiğini belirterek, "TÜİK'in sayfasında istatistiki olarak belirlenmiş olan 341 asansörün, mümkünse her yıl hepsinin denetimini

Korkutan rakam! 150 bini denetimsiz
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Türkiye'deki 341 bini aşkın asansörden yaklaşık 150 bininin denetlendiğini belirterek, "TÜİK'in sayfasında istatistiki olarak belirlenmiş olan 341 asansörün, mümkünse her yıl hepsinin denetimini yapmak istiyoruz" dedi.
 
Aslan, bir gazetecinin, "Son dönemde asansör kazaları çok gündeme geldi. Denetimler ne durumda? Neler yapılıyor?" sorusu üzerine, İstanbul'daki elim kazada hayatını kaybeden 10 kişinin acısının hala taze olduğunu ve bu olay sonrası riskleri tespit edip bunların üzerine gitmeye yönelik çalışmalarda bulunduklarını belirtti.
 
 
Asansörlerde etiketler bulunduğunu hatırlatan Aslan, kriterlere uymayanlara kırmızı etiket yapıştırıldığını, kullanıcının can güvenliğini etkilemeyecek boyuttaki eksikleri olanlara sarı etiket konulduğunu, yeşil etiketlilerin herhangi bir sorun olmadığı anlamına geldiğini ifade etti.
 
Denetlenen asansör sayılarına da değinen Aslan, şu bilgileri verdi:
 
"Türkiye'de 341 binin üzerinde asansör var. Bunların denetleneni 150 bin civarında. Bu denetimlerin içinde o kırmızı etiketleme, 54 kriterden dolayı aykırı, uygunsuz olan asansör sayısı fazla çıkıyor. Dolayısıyla gerçek anlamdaki değerlendirmeyi yaptığımızda muhtemelen bu sayı düşecek ama ondan ziyade şuna dikkati çekmek lazım; TÜİK'in sayfasında istatistiki olarak belirlenmiş olan 341 asansörün, mümkünse her yıl hepsinin denetimini yapmak istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler