Koray Aydın: "Yargıtay'ı bekliyoruz, kongre Haziran'da"

MHP Genel Başkan adaylarından Koray Aydın noter çağırarak durumu tespit ettirdiklerini belirterek, "Mayıs ayında açıklanacağı söylenen Yargıtay kararını bekliyoruz, haziranda kurultayımızı yapacağız" dedi.   Aydın, "Bir ülkücü olarak buradaki durumu görün

Koray Aydın: "Yargıtay'ı bekliyoruz, kongre Haziran'da"
MHP Genel Başkan adaylarından Koray Aydın noter çağırarak durumu tespit ettirdiklerini belirterek, "Mayıs ayında açıklanacağı söylenen Yargıtay kararını bekliyoruz, haziranda kurultayımızı yapacağız" dedi.
 
Aydın, "Bir ülkücü olarak buradaki durumu görünce ağlamak istiyorum" sözleriyle alınan güvenlik önlemlerini eleştirdi.
 
MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, "Bana gelen imza sayısı 891'di. Buna sosyal taban olarak baktığımızda kongre yapılması isteyenler dev bir çoğunluğa oluştu. Yargıtay mayıs ayında neticeleneceğini ilan etti. Yargıtay'ın dosya üzerinden kısa bir incelemesiyle karar verebileceğini düşünüyorum. Yargıtay görevini yapmadı, yapsaydı bu görüntüler oluşmazdı. Kararın çıkması durumunda kongrenin haziran ayı içinde toplanabileceğini düşünüyorum" dedi.
 
Koray Aydın şunları söyledi:
 
"Türk siyasi hayatında pek alışılagelmiş hareketlerden değil. Aslında demokratik temayüllerin oluşması bakımından bu tür olayların çatışmasız bir zeminde sürdürülmesi demokrasimizin geleceği için önemli kazanımlardır diye düşünüyorum. MHP delegasyonunun masum bir talebi var. Olağanüstü kongre istiyor. Bu bir hak mıdır, haktır. Bu kanunun verdiği bir haktır. Kanun verdiği hakkı kullanan insanlara bir şey diyemezsiniz. 'Kongre yapmayacağım' demek demokratik bir olay değildir.
 
Bizim karşı karşıya kaldığımız durum bu işin yargı yoluyla çözülmesi dışında başka yol kalmamıştır. Yargı diyince insanlar gülümsemeyle bakıyor. Hangi yargı? Türkiye'de adaletin başındaki isim Türkiye'deki en güvenilmez kişilerden. Bugün demokratik olan bu kongrenin yapılması gerekendi. Adalet Bakanı'nın telefonu devreye girdi, icra müdürü herkesin ortasında 'Başüstüne' dedi, verilen talimatı yaptı. Türkiye'nin gündemini elbet işgal edecek. Bu halkla bütünleşti. Her partiye oy veren insanların ortak meselesi haline geldi. Bunların yaşanmaması gerekir. Ancak bunların yerli yerine oturması için, katkı vereceğine inanıyorum. Bugün demokrasi kahramanı olarak gördüğüm MHP delegasyonunun örnek bir davranış sergilediğine inanıyorum. 
 
Bana gelen imza sayısı 891'di. Buna sosyal taban olarak baktığımızda kongre yapılması isteyenler dev bir çoğunluğa oluştu. Yargıtay mayıs ayında neticeleneceğini ilan etti. Yargıtay'ın dosya üzerinden kısa bir incelemesiyle karar verebileceğini düşünüyorum. Yargıtay görevini yapmadı, yapsaydı bu görüntüler oluşmazdı. Kararın çıkması durumunda kongrenin haziran ayı içinde toplanabileceğini düşünüyorum. Yargıtay son karar merci. Sonra başvurabileceğiniz başka bir yer yok. Ben öyle bir ihtimalin olmadığına inanıyorum. Yargıtay'ın hareket alanının geniş olduğunu düşünmüyorum. Olumlu karar çıkacağını düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset