Koray Aydın, Ankara'dan aday olması bekleniyor

Haber61 – Haber Servisi – Milliyetçi Hareket Partisin de  (MHP) Hareketli saatler devam ediyor. Ülkücü Hareketin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in Büyükoğlu Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık davetine olumlu

Koray Aydın, Ankara'dan aday olması bekleniyor

Haber61 – Haber Servisi – Milliyetçi Hareket Partisin de  (MHP) Hareketli saatler devam ediyor. Ülkücü Hareketin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in Büyükoğlu Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık davetine olumlu cevap vermesi sonrasında MHP gündeminde bomba etkisi yarattı. Türkeş’in gidişinin ardından MHP’de çözülme olması beklenirken bu beklendi iki günde boşa çıktı. Türkeş, parti tabanından üst kademeye kadar tepki aldı.

Haber61’in Ankara’dan edindiği istihbarata göre; MHP lideri Devlet Bahçeli, İle Tuğrul Türkeş arasında bir süredir kısa süreli bir gerginlik yaşandığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından Tuğrul Türkeş’in de yanında bir MHP’li milletvekili ile birlikte Erdoğan ile gizli şekilde görüştüğü iddia edildi. Bu görüşmeden haberdar olan Bahçeli, Türkeş’i 1 Kasım’da erken seçim listesine koymayacağı ileri sürüldü.

Türkeş’in yerine ise Ankara 1. Bölgeden Trabzon Milletvekili Bayındırlık Eski Bakanı Koray Aydın’ı göstere bileceği bilgisine ulaşıldı. Aydın’ın 1999 ve 2002 seçimlerinde bu bölgeden aday olarak seçmenin karşısına çıkmıştı. Türkeş’in son tavrı ile birlikte aday gösterildiği bu bölgede oluşacak boşluğu da MHP’de güçlü bir ismi koymaya hazırlandığı ve bu isminde Koray Aydın olduğu öne sürüldü.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler