Konya'da askeri uçak düştü

Genelkurmay Başkanlığınca, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, iki pilotun şehit olduğu bildirildi.KAZANIN NEDENİ BİLİNMİYORGenelkurmay Baş

Konya'da askeri uçak düştü

Genelkurmay Başkanlığınca, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, iki pilotun şehit olduğu bildirildi.

KAZANIN NEDENİ BİLİNMİYOR

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, 112'nci Filoya ait bir F-4E 2020 uçağının Eskişehir'deki 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan saat 08.58'de planlı eğitim uçuşu için havalandığı, uçağın saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı kaydedildi.

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İki genç kahraman pilotun şehit olduğu bildirilen açıklamada, "Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz" denildi.

Konuyla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı E​rdoğan Bilgi aldı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu iki pilotun şehit olması sebebiyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'i arayarak bilgi aldı ve taziyelerini iletti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler