Komutan yine uçtu

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, 27 Mart 2015 tarihinde TARP podu yüklenmiş F-16 ile Akıncı'dan kalkış yaparak hava fotoğraf görevini uçarak denetledi.Türk Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre, söz konusu keşif görev uçuşu kaps

Komutan yine uçtu

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, 27 Mart 2015 tarihinde TARP podu yüklenmiş F-16 ile Akıncı'dan kalkış yaparak hava fotoğraf görevini uçarak denetledi.

Türk Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre, söz konusu keşif görev uçuşu kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk'ün bir gün öncesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte ziyaret ettiği Süleyman Şah Türbesi, TARP podu ile başarıyla görüntülendi. Orgeneral Öztürk'ün denetlediği ve 1,5 saat süren keşif görevi kapsamında Konya, Kayseri, Adana, Gaziantep ve Urfa bölgelerinde 30-110 kilometre mesafelerden keşif fotoğrafları çekildi. TARP podunun sahip olduğu güvenli veri bağı (data link) kullanılarak çekilen görüntüler, meydana belli bir mesafeden yer istasyonuna aktarıldı. Böylece uçak yere inmeden elde edilen görüntülerin kıymetlendirme işlemlerine başlandı. Bu sayede Orgeneral Öztürk, çekilen görüntüleri uçuşun hemen ardından inceledi.

TARP PODU

TARP podu, harekât alanına girmesine gerek kalmadan uzun mesafe ve yüksek irtifadan çok yüksek kalitede görüntü alma kabiliyetine sahip. Daha önce bir RF-4E uçağı tarafından 10 keşif görev uçuşunda çekilebilen görüntü, şimdi tek bir uçuşta elde edilebiliyor. Dijital çekim yapan TARP podu sayesinde önceden günler sürebilen ıslak tabanlı görüntülerin dijital ortama aktarılması ihtiyacı ortadan kalktı. Üç boyutlu çekim yapabilme kabiliyetine sahip TARP podu, F-16 uçaklarının manevra ve silah taşıma kapasitesine kısıtlama getirmiyor. Bu sayede kendi öz savunmalarını yapabilen uçaklarımız ile keşif faaliyetleri daha emniyetli, etkin, kolay ve hızlı icra edilebilir hale geldi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem