Koç: Yine bir araya gelecekler

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, koalisyon görüşmeleri kapsamında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu hafta içinde perşembe veya cuma günü bir kere daha bir araya gelec

Koç: Yine bir araya gelecekler

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, koalisyon görüşmeleri kapsamında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu hafta içinde perşembe veya cuma günü bir kere daha bir araya geleceğini bildirdi.

Davutoğlu ile hükümet kurma süreci kapsamında Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşen Kılıçdaroğlu ve Koç, daha sonra CHP Genel Merkezi'ne geldi.

Koç, burada yaptığı basın açıklamasına şehitlere rahmet, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Emniyet Teşkilatı mensuplarına, millete sabır dileyerek başladı. Koç, karmaşık terör kıskacından Türkiye'nin kurtulmasını diledi.

Bir demokrasi olgunluğunun, milli iradenin yansıtıldığı seçim sonuçları üzerine demokrasinin esasları doğrultusunda siyaset kurumunun gerekli analizleri yaptıktan sonra durumun gerektirdiği çözümleri aramaktan geçtiğini belirten Koç, 7 Haziran seçimleri sonrası hükümeti kurma görevi alan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çalışmalarına 13 Temmuz'da CHP'yi ziyaret ederek başladığını, daha sonra iki siyasi partiyi daha ziyaret ettiğini hatırlattı.

Koç, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sürecin başından itibaren "sorumluluk üstlenme" beyanında bulunduğunu, "CHP'nin pozisyonunu ülke menfaatinin yanında yer almak" olarak tarif ettiğini aktardı. Koç, bu kapsamda AK Parti ile CHP arasında uzun ve zahmetli bir görüşme süreci yaşandığını, 5 ayrı toplantı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Bu süreci "farklı duyarlılıklar taşıyan iki ayrı siyaset damarının, Türkiye'nin bugün karşı karşıya kaldığı sorunlar karşısında birlikte bir koalisyon oluşturup oluşturamayacağı yönündeki çalışmalar" olarak özetleyen Koç, "Tabii ki zorlukları olan, farkılıkların ciddi alanlarda temayüz ettiği bir süreç ama ülkenin menfaatleri ön plana alındığında birçok uzlaşılan noktanın da ortaya çıktığı bir gerçek" diye konuştu.

Haluk Koç, CHP olarak Türkiye'yi rahatlatacak bir siyasi irade geliştirmenin gereğini taşımaya çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Amacımızın bir kere daha yapıcı, sonuç alıcı ve bugün yaşadığımız çok boyutlu sorunların aşılmasına katkı sunacak bir koalisyon, hükümet sorumluluğunun oluşmasını kolaylaştırmak olduğunu belirtmek istiyorum. Bu çerçevede bugün yapılan görüşmelerde Sayın Genel Başkanlar, çeşitli konularda ön görüşmelerden sonra çıkan sonuçlar üzerinde düşüncelerini ifade ettiler. Uzlaşılan, uzlaşılmaya yakın olan veya oldukça farklılıklar arz eden alt konular da söz konusuydu. Bu çerçevede samimi bir şekilde düşüncelerini ifade ettiler. Sorumluluklarını yansıtan değerlendirmelerde bulundular. Sanıyorum bu hafta içerisinde perşembe veya cuma günü Sayın Genel Başkanlar, bir kere daha bu akşam toplantıdan çıkan sonuçları değerlendirerek tekrar bir araya gelecekler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler