Kobani'nin yüzde 80'i YPG'nin eline geçti

Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin (Demokratik Birlik Partisi) ilan ettiği üç kantondan biri olan Kobani'de, Kürt birlikler ve IŞİD arasındaki mücadele ikinci ayını doldurdu. Kobani Eşbaşkanı Enver Müslim, YPG'nin kentin yüzde 80'inin kontrolünü ele geçirdiğini

Kobani'nin yüzde 80'i YPG'nin eline geçti

Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin (Demokratik Birlik Partisi) ilan ettiği üç kantondan biri olan Kobani'de, Kürt birlikler ve IŞİD arasındaki mücadele ikinci ayını doldurdu. Kobani Eşbaşkanı Enver Müslim, YPG'nin kentin yüzde 80'inin kontrolünü ele geçirdiğini ve sivillerin geri dönmeye başladığını söyledi.

"YPG'NİN İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR"

Kobani Eşbaşkanı Enver Müslim, "Çatışmalar 65 günü geride bıraktı. YPG/YPJ'nin ilerleyişi sürüyor" dedi ve "IŞİD'in, doğuda Kaniya kurda ve Mıştenur tepesinde varlığı devam ediyor. Mıştenur'da yoğun çatışmalar var." diye ekledi.

"BİNLERCE SİVİL KOBANİ'YE GELDİ"

Müslim, Peşmerge birliklerinin de ağır silahlarla IŞİD mevzilerini vurduğunu belirtti ve Kobani'deki sivillere dair de şu açıklamayı yaptı: "YPG'nin ilerlemesi üzerine son günlerde binlerce sivil Kobani'ye geldi. Şimdi 20 bine yakın sivil var. Sivillerin ilaç, gıda, giyecek ve yiyecek ihtiyacı var. Bu ihtiyaçların karşılanması için uğraşıyoruz"

"Kobani'nin yüzde 80'i YPG'nin, yüzde 20'si IŞİD'in elinde" diyen Müslim, havan toplarıyla Kobani'ye saldırılarını sürdüren IŞİD'in sivil halka yönelik 'katliam tehlikesi olduğunu' ifade etti.

'TÜRKİYE'YE KORİDOR AÇILMASI' ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Enver, Türkiye'ye 'koridor açılması' çağrısını yineledi ve "IŞİD Kobani'yi ele geçirirse yönünü Türkiye devletine çevirir. Türkiye'ye yardım koridoru açılması çağrısını birçok defa yaptık ama yanıt alamadık" dedi. Kobanili yetkili, 'ABD ve Avrupa ile de görüşmelerinin sürdüğünü' belirterek "Kobani'ye destek vermek isteyenlere de kapımız açık" çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler