KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı belli oldu

KKTC Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı seçimini Mustafa Akıncı'nın kazandığını ilan etti.MUSTAFA AKINCI KİMDİR?14 yıl boyunca Lefkoşa Türk Belediyesi başkanlığı yapmıştır. 2015 KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katıldı.1975 yılında o

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı belli oldu

KKTC Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı seçimini Mustafa Akıncı'nın kazandığını ilan etti.

MUSTAFA AKINCI KİMDİR?

14 yıl boyunca Lefkoşa Türk Belediyesi başkanlığı yapmıştır. 2015 KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katıldı.

1975 yılında oluşturulan Kurucu Meclis’e seçilerek görev yapmıştır. Lefkoşa Türk Belediyesi'nin ilk seçilmiş başkanı olup, 14 yıl boyunca kesintisiz bu görevi yürütmüştür.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin kuruluşunda etkin rol üstlenerek birliğin ilk başkanlığını yapmıştır.

1987 yılından 2001 yılına kadar Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Genel Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 1993 - 2009 yılları arasında da Milletvekilliği görevini sürdürmüştür. 1999-2001 döneminde ise Başbakan Yardımcılığı ve Turizm Bakanlığı görevini üstlenmiştir. Annan Planı döneminde oluşturulan Barış ve Demokrasi Hareketi’nin (BDH) kurucularından olup, liderliğini üstlenmiştir. Toplumcu Demokrasi Partisi'nin oluşumu ile birlikte başkanlık görevini devretmiştir.

Mustafa Akıncı Oxford, Harward ve Yale Üniversiteleri gibi dünyaca tanınmış akademik platformlar ile Chatham House gibi uluslararası forumlarda Kıbrıs konusuna ilişkin konferanslar verip panellere konuşmacı olarak katılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler