KKTC Milli Eğitim Bakanı Dürüst’ten, Iuc Başkanı Azizoğlu’na Plaket

KKTC Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'na plaket takdim etti. KKTC Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, IUC Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette, KKTC yükseköğr

KKTC Milli Eğitim Bakanı Dürüst’ten, Iuc Başkanı Azizoğlu’na Plaket

KKTC Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'na plaket takdim etti.

KKTC Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, IUC Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette, KKTC yükseköğretiminin sorunları ele alınırken 29 ülkeden 151 üniversite rektörünün üye olduğu IUC tarafından yapılabilecek katkılar ve Kıbrıs'ın eğitim adası olabilmesi için yapılması gerekenler çalışmalar görüşüldü.

Görüşmede konuşan IUC Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Ziyaretinizle bizleri onurlandırdınız. Yakın bir zamanda Kıbrıs'ta yaptığımız bölgesel toplantımız da 15 ülkeden 50 rektör katılarak Kıbrıs'a verdiğimiz yüksek önemi gösterdik. Bundan sonraki uluslararası toplantılarımızda da her zaman olduğu gibi Kıbrıs üniversite rektörleri davet edilerek KKTC üniversitelerinin uluslararasılaşmasına katkılarımızı sürdüreceğiz" dedi.

KKTC Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ise IUC tarafından uzun yıllardır Kıbrıs yükseköğretimine ve üniversitelerimize yapılan katkılardan dolayı şahsı ve Kıbrıs halkı adına şükranlarını sundu. Dürüst, "Anavatan Türkiye'nin devlet olarak ve sizler gibi akademisyen ve akademik kuruluşlar her zaman Kıbrıs Türk halkına ve yükseköğretimine yüksek katkılar sunmuş ve sunmaya devam ediyorsunuz. Özellikle sizin önderliğinizde Uluslararası Üniversiteler Konseyi bünyesinde Kıbrıs üniversitelerinin dünyaya açılması ve bundan büyük katkı alması bizleri mutlu etmektedir" dedi.

Daha sonra KKTC Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu'na KKTC yükseköğretimine katkılarından dolayı Milli Eğitim Bakanlığı özel plaketini sundu.

KKTC Milli Eğitim Bakanı Dürüst’ten, Iuc Başkanı Azizoğlu’na Plaket

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem