KKTC Futbol Federasyonu'ndan FIFA'ya başvuru

Uzun süredir KKTC’nin gündeminde olan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) yapılacak üyelik başvurusu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Konuyla ilgili FIFA ve UEFA’ya mektup gönderdiğini bel

KKTC Futbol Federasyonu'ndan FIFA'ya başvuru
Uzun süredir KKTC’nin gündeminde olan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) yapılacak üyelik başvurusu ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
 
Konuyla ilgili FIFA ve UEFA’ya mektup gönderdiğini belirten Sertoğlu, "Kendi menfaatlerimiz için böyle bir yol seçtik" dedi. KKTC’de yapılacak başvuru hükümet ile KTFF’yi karşı karşıya getirdi.
 
Geçtiğimiz gün hükümete verdiği 45 günlük süre sonunda kulüplerin kendisine verdiği yetkiyi kullanarak KOP’a üyelik başvurusunda bulunacağını açıklayan Sertoğlu, KOP, FIFA, KKTC Cumhurbaşkanlığı ve KKTC Spor Bakanlığı’na bir mektup göndererek KOP’a katılım başvurusunu iletti.
 
"DEMİRÖREN BİZİ ZİYARET ETMEDEN GİTTİ"
 
Gerçek demokrasiye inandıklarını vurgulayan Sertoğlu, "Demokraside herkes herkesin fikrine saygı duyar. Bizim işimiz futbol yönetmektir, siyaset değil. 48 gün önce oturduk bir karar aldık. Ancak bu 48 günde bir gelişme olmadı. Bu 48 günde, Yıldırım Demirören’in adaya gelmesi var. Bizi ziyaret etmeden bu ülkeden gitmesi var. FIFA’ya KKTC’de temsilcilik açması ile ilgili bir yazısı var. Bizim bu yazıyı FIFA’dan öğrenmemiz var. Bir ülkede temsilcilik açılacaksa, bu temsilciliği direkt ilgilendiren kuruma haber vermemek, bu kuruma yapılan en büyük saygısızlıktır. Biz KTFF Yönetimi olarak, kendi ülkemiz kurumlarına sahip çıkmak için görevdeyiz. Kurumumuza yapılan haksızlıkların karşısında durmak için görevdeyiz" dedi.
 
"BİZ MENFAAT PEŞİNDE DEĞİLİZ"
 
KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın, ’Türk vatandaşları Güney’e geçip futbol oynayabilecekse destek vereceğim’ sözlerini hatırlatan Sertoğlu, "Spor Bakanı’nın haberi yoktur herhalde 10 yıldır Türk vatandaşları Pile’den geçip maç yapıp, geri dönüyorlar. Tabii ki Türk vatandaşları, KTFF lisansı ile her türlü karşılaşma yapılabilecek. Spor çok başka bir şeydir. Biz karşılıklı maçımızı da yapabiliriz, ne vatandaşı olduğu hiçbir şey değiştirmez. Biz göreve geldikten sonra, bir talimat yaptık ve dedik ki; TC uyruklu çocuklar vatandaş olmasına gerek olmadan, 2 yıl herhangi bir takımımızın altyapısında futbol oynarsa, üst yapılarda yerli statüde futbol oynayabilecekler. Biz bunları da yaptık. Sertoğlu’nun bu işten menfaati de yoktur, yalakalık yapmaya ihtiyacı da yoktur. Biz menfaat peşinde değiliz" diye konuştu.
 
"BU İŞLERİ SULANDIRMAYA GEREK YOK"
 
Sertoğlu, Denktaş’ın kulüplere bir mesaj gönderdiğini ifade ederek, "Bu mektupta kulüp başkanlarına ’sizin böyle bir karar vermeye yetkiniz yok’ dedi. Genel kurulun toplanarak karar verilmesini istedi. Peki siz, Bakan olarak her türlü anlaşmayı halka sorarak mı yaparsınız? Kulüp başkanları Genel Kurul’a geldi ve bu kararı aldı. Bu işleri sulandırmaya gerek yok. Bu işler üzerinden farklı hesaplar yapmaya da gerek yok. Bu hareketi yapan arkadaşlarımızı Türkiye düşmanı gibi göstermeye de gerek yok. Ben kendi ülkemin geleceğine faydası olacak bir şeyler yapmak için uğraşıyorum. Bu konuda futbolun, kendi öz kurumumun kurtuluşuna inandığım için bu işi yaptım. Kulüp başkanları da bize destek verdi. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Spor Bakanı kimseye görüşme vermedi, hiçbirimizi tanımadı bile" ifadelerini kullandı.
 
"FUTBOLUN İFLASTAN KURTULMASI İÇİN HER ŞEYİMİZİ ORTAYA KOYDUK"
 
Denktaş’ın, "Kıbrıs Türk futbolunun kurtuluşunu KOP’ta görmek, siyasetin iflası ve KKTC futbolunun intiharıdır" sözlerini hatırlatan Sertoğlu, "Biz siyaseti sahiplerine bırakıyoruz arkadaşlar. Siyaseti iflas ettirdiler, doğrudur. Ben siyasetçi değilim. Gelin çıkalım beraber sokağa ve yürüyelim. Halk, siyasetçinin görmek istemediği biri haline getirildi. Futbola gelince, futbolu iflas noktasına getirdi. Biz ve arkadaşlarımız ise futbolun iflastan kurtulması için her şeyimizi ortaya koyduk. Şu anda futbol iflas etmedi Sayın Bakan. Dibe vurdurttunuz ve halen uğraşıyorsunuz. Futbolu kurtarmak için hiçbir şey yapmadınız ki. Normalde Spor Bakanı kavga eder Başbakan’la kulüplere para verilsin diye ama bizde Spor Bakanı Başbakan’la kavga eder para vermesin diye!
 
Kıbrıs milliyetçisi adam, kendi öz kurumlarına dinamit koyanları alkışlamaz" açıklamasını yaptı.
 
ŞİMDİ NE OLACAK?
 
KTFF’nin olağanüstü genel kurulda aldığı kararları hemen uygulamak zorunda olduğunu vurgulayan Sertoğlu, "45 günümüz doldu. Danışmanı çağırdık, 4 gün yoğun toplantılar yaptık. Bu işin nasıl olabileceğini, olağanüstü genel kurulda alınan karar nasıl uygulanabileceği konusunda, FIFA ve KOP ile görüştük. KOP Başkanı ile görüştük. Orada FIFA’ya bir mektup yazacağımı, bu konu ile ilgili süreci anlattım. ’Dağıtımı sana da yapacağız’ dedim. Bir mektup yazdık FIFA’ya. UEFA’ya ve KOP’a da gitti. AB uyum yasaları diye bir şey var. AB’ye giren ülkeler, AB’ye bağlanmaz, AB’nin üyesi olur ve birlikle beraber hareket eder kendi menfaatleri için... Biz de FIFA’ya bağlanıp, kendi menfaatlerimiz için böyle bir yol seçtik" dedi.
 
"TÜZÜĞÜN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR"
 
Tüzüğün değişmesi gerektiğini dile getiren Sertoğlu, şunları söyledi:
 
"5 şey yapmamız lazım, 4 tanesi çok basit. 1 tanesi tüzük, tüzük inanılmaz zor bir iştir. Ama yıllar almayacak, biz kendimize 45 günlük bir süre koyduk. Bu sürede tüzüğü bitirip, genel kuruldan geçireceğiz. Yeni tüzükte Başkan’ın yetkilerinin yarısı da gider. Sorun değil. Genel Kurul bir karar aldı. Kıbrıs Türk futbol camiası adına, KTFF’nin tüzüklerini FIFA ve UEFA prensipleri çerçevesinde düzenlemek için çalışma başlatmış bulunmaktayız. En kısa süre içinde tüzüklerimizi tamamlayıp onaya sunacağız. KOP’taki yerimizi, haklarımızı ve sorumluluklarımızı yeniden almamız ile ilgili kararımızı yeniden teyit eden net bir adımdır. Kasım 2013’te Zürih’te imzalanan süreç ile ilgili ilk somut adımı teşkil etmektedir. İlk aşama tamamlanır tamamlanmaz, metnin tamamının uygulamaya konması için 2013’te imzalanan düzenlemede belirlenen, idari ve hukuki adımlar atılacaktır."
 
"BİR DEVİR KAPANIYOR"
 
Sertoğlu, Kıbrıs Türk futbol tarihinde bir devrin kapandığını söyleyerek, "Ben KTFF Başkanı olarak, Yönetim Kurulu ile birlikte çok büyük bir sorumluluk üstleniyoruz. Biz doğru olanı yaptığımıza inanıyoruz. Kıbrıs Türk futbol tarihinde çok heyecanlı yeni bir devir başlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler