Kılıçdaroğlu'ndan MHP ve HDP'ye: Her şey bitmedi, hükümet kuralım

Dışarıdan HDP destekli CHP-MHP koalisyonu önerisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından sert sözlerle  reddedilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu, Siyasette si­yah ve be­yaz alan­lar az, gri alan­lar faz­la­dır. Fa

Kılıçdaroğlu'ndan MHP ve HDP'ye: Her şey bitmedi, hükümet kuralım
Dışarıdan HDP destekli CHP-MHP koalisyonu önerisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından sert sözlerle  reddedilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu, Siyasette si­yah ve be­yaz alan­lar az, gri alan­lar faz­la­dır. Faz­la olan gri alan­lar uz­laş­ma ze­mi­ni­nin si­ya­set­te ne ka­dar önem­li olu­ğu­nu gös­te­rir. Bü­tün ön yar­gı­la­rı­mız­dan arı­na­rak Tür­ki­ye­’nin alî men­fa­at­le­ri için bir ara­ya ge­lip uz­laş­mak zo­run­da­yız. Bu­nu ya­pa­bi­lir­sek si­ya­set ku­ru­mu gö­re­vi­ni ye­ri­ne ge­tir­miş ola­cak­tır” diye konuştu.
 
Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Henüz her şey bit­miş de­ğil. Mu­ha­le­fet par­ti­le­ri ola­rak ye­ni gü­zel bir hü­kü­met ku­ra­lım. 7 Ha­zi­ran se­çi­min­den son­ra or­ta­ya çı­kan hal­kın oto­ri­ter­li­ğe kar­şı tav­rı­nı net ola­rak or­ta­ya koy­du­ğu hü­kü­met an­la­yı­şı­nı ha­ya­ta ge­çi­re­lim” dedi.
 
Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 
Koa­lis­yo­n hükümetini vatandaş is­te­di
 
MHP’­nin tav­rı­nı an­la­mak­ta zor­luk çe­ki­yo­rum. Oy­sa otu­rup sağ du­yuy­la ka­rar ver­me­miz ge­re­ki­yor. Bu­gün hü­kü­met ku­rul­ma­sı bir si­ya­si par­ti­nin ira­de­siy­le tek ba­şı­na oluş­tu­ra­ca­ğı bir şey de­ğil. Ay­nı so­rum­lu­lu­ğu di­ğer par­ti­le­rin de ta­şı­ma­sı la­zım. Ay­nı so­rum­lu­luk­la so­run­la­rın üs­te­sin­den da­ha ko­lay ge­li­riz. So­nuç­ta, koa­lis­yon hü­kü­me­ti ku­rul­ma­sı­nı be­lir­le­yen halk­tır. Halk böy­le is­te­di­ği­ne gö­re, hal­kın ar­zu­la­rı­na uy­gun hü­kü­met oluş­tur­mak la­zım.
 
Geç­miş­teki hatalardan ders al­ma­lı­yız
 
Geçmişte  de de­mok­ra­si­ye en bü­yük dar­be­ler par­ti li­der­le­ri­nin an­la­şı­la­maz, uz­la­şa­maz tav­rın­dan kay­nak­lan­dı. Geç­miş­te hü­kü­met ku­ru­la­ma­ma­sı, cum­hur­baş­ka­nı­nın se­çi­le­me­me­si, Mec­lis baş­ka­nı­nın se­çi­le­me­me­si, so­nu gel­mez se­çim tur­la­rı­nın gün­dem­de ol­ma­sı, bı­ra­kın çö­zü­mü halk­ta bık­kın­lık uyan­dır­dı. Bu­nun so­nu­cu da fark­lı bir ana­ya­sa­nın top­lu­mun önü­ne ko­nul­ma­sı­na ne­den olun­du. Geç­miş­te­ki ha­ta­la­rı, ek­sik­lik­le­ri dik­ka­te alıp, geç­miş­ten ders ala­rak ye­ni bir an­la­yış ser­gi­le­me­li­yiz. Top­lum bir ara­ya gel­me­mi­zi; se­çim bil­dir­ge­miz­de, mi­ting mey­dan­la­rın­da söy­le­dik­le­ri­miz­den en az or­tak nok­ta­lar­da­ki ko­nu­la­rın çö­zü­mü­nü bek­le­mek­te­dir.
 
Erken seçime hazırlıklı olmalıyız…
 
Türkiye’nin gün­de­mi­ne bir er­ken se­çim so­kul­mak is­te­ni­yor. Üzerinde uz­la­şı­la­cak o kadar nok­ta var­ken, bu ko­nu­la­rı top­lum biz­den çöz­me­mi­zi bek­ler­ken ni­çin er­ken se­çi­me gi­dil­sin? Pe­ki ya­pı­la­cak bir se­çim­de de yi­ne ben­zer tab­lo çı­kar­sa ne ola­cak? Ay­nı tab­lo çı­kın­ca ye­ni­den mi baş­la­ya­ca­ğız es­ki söy­lem­le­ri­mi­ze? “Ol­ma­dı­” de­ni­lip bir kez da­ha mı se­çi­me gi­di­le­cek?
Şahsi ka­na­atim hepimiz bir er­ken se­çi­me ha­zır­lık­lı ol­ma­mız la­zım. Bi­zim er­ken se­çim­le il­gi­li so­ru­nu­muz yok. Gö­rü­nen tab­lo er­ken se­çi­min gün­de­me ge­le­ce­ği­dir. Do­la­yı­sıy­la ya­pı­la­cak bir er­ken se­çim son­ra­sı ye­ni­den otu­rup de­ğer­len­dir­me ­ya­pı­la­cak­tır. Bu­gün­kü olum­suz at­mos­fe­ri çö­ze­cek olan da yi­ne halk­tır.
 
Uz­laş­maz ta­vır­ içinde asla ol­ma­dık
 
Kimse çı­kıp da “CHP Ge­nel Baş­ka­nı Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu, CHP işi yo­ku­şa sür­dü­” di­ye­mez. Ay­rı­ca “Tür­ki­ye­’yi hü­kü­met­siz bı­rak­mak için CHP ça­ba har­ca­dı­” di­ye­mez. Tam ak­si­ne biz son de­re­ce olum­lu, ya­pı­cı, po­zi­tif dil kul­lan­ma­ya özen gös­ter­dik. Çün­kü biz de­mok­ra­si­ye ina­nı­yo­ruz. Hal­kın ver­di­ği oy­la­rın de­ğer­le­ri­ne ina­nı­yo­ruz. Bu oy­la­rın ge­re­ği­nin ya­pıl­ma­sı­na da ina­nı­yo­ruz.
 
Hiçbir za­man uz­laş­maz ta­vır için­de ol­ma­dık. Kav­ga­lı ta­raf için­de de ol­ma­dık. Her par­ti­ye oy ve­ren va­tan­daş­la­rı­mı­zın oy­la­rı­nın öne­mi­ne de her ko­nuş­ma­da vur­gu yap­tık. Tür­ki­ye­’nin en te­mel so­run­la­rı­nın ad­re­si­nin TBMM ol­du­ğu­nu de­fa­lar­ca di­le ge­tir­dik. Uz­laş­maz tav­rı kim ser­gi­li­yor­sa halk da ona ge­rek­li ya­nı­tı ve­re­cek­tir.
 
AKP-MHP koalisyon hü­kü­me­ti ola­bi­lir
 
Şu an­da öne çı­kan AKP ile MHP’­nin bir hü­kü­met ku­ra­ca­ğı yo­lun­da… Bir ara­ya ge­lip ku­ra­bi­lir­ler. TBMM baş­kan­lı­ğı da AK­P’­ye ve­ril­di­ği­ne gö­re bu gö­rüş­me­le­rin de­va­mı ola­rak AKP-MHP hü­kü­me­ti de ger­çek­le­şe­bi­lir. AKP ta­ba­nı­nın da bü­yük bir kıs­mı MHP ile koa­lis­yon is­te­di­ği­ne gö­re ge­re­ği­ni yap­sın­lar. İki li­der otu­rup an­laş­sın.
 
Henüz her şey bitmedi
 
Siyasette si­yah ve be­yaz alan­lar az, gri alan­lar faz­la­dır. Faz­la olan gri alan­lar uz­laş­ma ze­mi­ni­nin si­ya­set­te ne ka­dar önem­li olu­ğu­nu gös­te­rir. Bü­tün ön yar­gı­la­rı­mız­dan arı­na­rak Tür­ki­ye­’nin alî men­fa­at­le­ri için bir ara­ya ge­lip uz­laş­mak zo­run­da­yız. Bu­nu ya­pa­bi­lir­sek si­ya­set ku­ru­mu gö­re­vi­ni ye­ri­ne ge­tir­miş ola­cak­tır.
 
Henüz her şey bit­miş de­ğil. Mu­ha­le­fet par­ti­le­ri ola­rak ye­ni gü­zel bir hü­kü­met ku­ra­lım. 7 Ha­zi­ran se­çi­min­den son­ra or­ta­ya çı­kan hal­kın oto­ri­ter­li­ğe kar­şı tav­rı­nı net ola­rak or­ta­ya koy­du­ğu hü­kü­met an­la­yı­şı­nı ha­ya­ta ge­çi­re­lim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler