"Kılıçdaroğlu Rusya’ya tek laf etmedi"

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Suriye'yi dizayn etmeye çalışan Rusya'ya Sayın Kılıçdaroğlu tek laf etmedi" dedi.AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Mehme

"Kılıçdaroğlu Rusya’ya tek laf etmedi"

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Suriye'yi dizayn etmeye çalışan Rusya'ya Sayın Kılıçdaroğlu tek laf etmedi" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Metiner, Büyükçekmece'de bir fabrika ziyaret etti. Fabrikada işçilerle yemek sırasına giren Metiner, karavana yedi. Renkli görüntülerin yaşandığı ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Metiner, "İş dünyası istikrarı çok önemser. Siyasi istikrar olmayan yerde ekonomik istikrar olmaz. İşçi kardeşlerimizle sohbet ettik. Üç aylık dönem herkese çok şeyler anlattı. Vatandaşlarımız, Türkiye'nin siyasi anlamda belirsizliğe itilerek Suriyeleştirilmek, ekonomik anlamda da çökertilmek istenerek Yunanistan yapılmak istendiğini görüyorlar. O yüzden 1 Kasım günü AK Parti'ye güçlü bir evet çıkacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"ÜLKEMİZİ BÖLÜP PARÇALAMAYA ÇALIŞAN ÇEVRELERİN OYUNUNA GELMEYİZ"

Rusya'nın Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmesi ile ilgili olarak da konuşan AK Parti 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Metiner, "Krizler bitmez. Bizim coğrafyamızda herkes bilek güreşi yapıyor. Üzüldüğüm şey, biz Suriye'de diktatöre karşı çıktığımızda, Suriyeli kardeşlerimize kucak açtığımızda Suriye'nin içişlerine karıştığımızı söyleyenler, bugün uçaklarıyla, silahlarıyla Suriye'yi dizayn etmeye çalışanlarla tek laf etmiyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Rusya için tek açıklama yapmadı. Ama uluslararası güçler Suriye toprakları üzerinden Türkiye'nin de içini karıştırmaya çalışıyorlar. Bizim söz sahibi olmamamızı isteyenler, hem o toprakları biçimlendirmeye hem de bize diz çöktürmeye çalışıyorlar. Ama biz bu bölgedeyiz. Suriye de bizim, Irak da bizim. Kimsenin bizim yürek coğrafyamıza sınır çekmesine izin vermeyiz. Türkiye'nin büyümesinden rahatsızlık duyan ülkeler var. PKK üzerinden bir senaryoyu ele aldılar. Biz ülkemizin hukukunu, gururunu, onurunu koruruz. Sınırlarımıza tecavüz eden güç hangi güç olursa olsun anladığı dilden konuşuruz. Bizi savaş denklemi içine çekmeye çalışan, ülkemizi bölüp parçalamaya çalışan çevrelerin oyununa gelmeyiz" dedi.

"HEP BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ"

BBC'nin Nobel ödülü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar'ı telefonla arayarak: "Arap mısınız? Kürt müsünüz?" diye sormasını da eleştiren AK Partili Metiner, "Niye İngilizler etnik aidiyetlerimizle bu kadar çok ilgilenmeye başladılar. Aleviliğin ayrı bir din olduğun söyleme gereğini duymaya başladılar. Neden Ali'siz bir Alevilik anlayışını bize pompalamaya çalışıyorlar. Bu topraklardan ve burada yaşayan insanlardan ellerini çeksinler, biz hep birlikte Türkiye'yiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler