"Kılıçdaroğlu IŞİD'in yanına geçmiş olur"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'nin yeni dönemi için yapılan resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Davutoğlu, Irak-Suriye tezkeresine ilişkin "Yarın HDP ve CHP için sınav günü. CHP hayır derse tarihe IŞİD'in yanında yer almış olarak geç

"Kılıçdaroğlu IŞİD'in yanına geçmiş olur"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'nin yeni dönemi için yapılan resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Başbakan Davutoğlu, Irak-Suriye tezkeresine ilişkin "Yarın HDP ve CHP için sınav günü. CHP hayır derse tarihe IŞİD'in yanında yer almış olarak geçecek" dedi.
 
Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
 
KOBANİ'YE IŞİD SALDISI
 
PYD ile geçen sene diyalog kurduk. O dönemde yapılan hataların bedelini şimdi Kobani'deki Kürtler ödüyor. Çünkü o zaman PYD'ye söylenen çok açık bir mesaj vardı; Özgür Suriye Ordusu ile birlikte davranın, bu kuzey kuşağında teröre ve rejime izin vermeyin, birlikte çalışın. Suriye rejimi ile aranıza mesafe koyun ve Türkiye ile iyi ilişkiler geliştirin. Eğer bunlar yapılmış olsaydı, geçen sene Özgür Suriye Ordusu ile PYD, Suriye muhalefetine katılmış olsaydı rejim ile işbirliği yapmak yerine, bugün IŞİD alanda böylesine bir güç bulamazdı.
 
"KOBANİ'YE YARDIM İSTENİYORSA..."
 
Kobani'ye yardım isteniyorsa tezkereye 'hayır' denilmemeli.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset