Kedilerin Umudu Balıkçılar

Giresun Balıkçı barınağında geçimini balıkçılıkla kazanan vatandaşların sadık dostları kediler, balıkçıların sabah saatlerinde avdan dönmesiyle kahvaltılarını yapıyor. Giresun’un Gemilerçekeği Limanı’ndan gece ava çıkan ve sabahın ilk ışıkları ile limana

Kedilerin Umudu Balıkçılar
Giresun Balıkçı barınağında geçimini balıkçılıkla kazanan vatandaşların sadık dostları kediler, balıkçıların sabah saatlerinde avdan dönmesiyle kahvaltılarını yapıyor.
 
Giresun’un Gemilerçekeği Limanı’ndan gece ava çıkan ve sabahın ilk ışıkları ile limana geri dönen balıkçıları ilk olarak limanın kedileri karşılıyor. Sabahın erken saatlerinde limanda toplanan çok sayıda kedi, balıkçıların getirdiği balıklarla karınlarını doyuruyor. Balıklar için birbirleriyle mücadele eden kediler, her sabah aynı yerde balıkçıların avdan dönmelerini bekliyor.
Balıkcı Mustafa Bayraktar, kedilerin kendilerini karşılamalarına alıştıklarını, kedilerin çoğu zaman balıkçı teknelerine girerek balık aradıklarını söyledi. Bayraktar “Avdan döndüğümüzde ağları temizliyoruz. Ağlara takılan balık, yosun ve yengeci temizlerken en yakın dostlarımız kediler oluyor. Ağlardan balık almak için birbirleriyle yarışıyorlar. Ama biz kedilere çok alıştık. Kedilerin çoğu bu limanda doğdu. Bizim yanımızda büyüdüler. Her kedinin ayrı bir ismi vardır ve limanın balıkçı sakinleri bu kedileri mutlaka tanır. Bizden balık bekleyen kedilerden birisi gelmese hemen fark ederiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler