KDZ . Ereğli'de Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Töreni Düzenlendi

 Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile tören başladı. Kdz. Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende

KDZ . Ereğli'de Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Töreni Düzenlendi
 Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile tören başladı. 
Kdz. Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal ve Liman Başkan Vekili Turgay Çelebi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Çelenk sunumunun ardından Atatürk ve Deniz Şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kdz. Liman Başkan Vekili Turgay Çelebi, Türkiye’nin denize ve denizciliğe verdiği önemle büyüyeceğini söyledi. Çelebi konuşmasında “ Kabotaj Kanunu 20 Nisan 1926’da kabul edilip 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe girdi. Kabotaj kanunu? bir anlamda Kurtuluş Savaşımızın denizlerdeki zaferi olmakla birlikte ulusal egemenliğimizin sağlanması açısından büyük bir öneme sahiptir. Türk denizciliğini yöneten, yönlendiren, denizlerimizin ve iç sularımızın sunduğu bereketi ülke için kullanan bir devlet kuruluşu olarak büyük özveri ve kararlılıkla görev yapmakta, ülkemizi bir deniz ülkesi konumuna taşıma hedefimizi sürdürmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin denize ve denizciliğe verdiği önem ölçüsünde büyüyüp güçlenecek. Bu hedef denizci ülke, denizci devlet ve denizci millet olmakla sağlanabilir. Bu vesile ile denizlerdeki bağımsızlığımızın tescili olan bu müstesna günü bize kazandıran Ulu Önder Atatürk’ü ve tüm denizci şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm denizcilerimizin ve tüm Karadeniz Ereğlili hemşehrilerimin Denizcilik Ve Kabotaj Bayramını Kutluyorum” dedi.
diye sürdürdü.
Törene? Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile askeri erkan katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler