Kardelen doğum gününde öyle bir şey istedi ki ....

Haber61 - Haber Servisi - KTÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, KTÜ Farabi Hastanesi Aydın İnal  Amfisinde bir doğum günü etkinliği düzenlendi. Doğum günü kutlaması; tıpt

Kardelen doğum gününde öyle bir şey istedi ki ....
Haber61 - Haber Servisi - KTÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, KTÜ Farabi Hastanesi Aydın İnal  Amfisinde bir doğum günü etkinliği düzenlendi. Doğum günü kutlaması; tıpta adına fokomeli denilen, ellerin ve ayakların tam gelişmeden doğma hastası 8 yaşındaki Kardelen Köksal için yapıldı. Ancak etkinliğe bütün hastane servisinde yatan hasta çocuklar ve hasta yakınları davet edildi. Doğum günü etkinliği kapsamında Kardelen ve diğer çocuklara çeşitli hediyeler verildi. 
 
Kardelen Köksal 2006 yılında Trabzon'da doğdu. Fokomeli hastası. Bir böbreği alındı. Doğduğundan bu yana 20'den fazla ameliyat geçirdi. Aynı zamanda alınan böbreği için organ nakli beklemektedir.  Ailesinin ilk ve tek çocuğu olan Kardelen'in en büyük destekçisi olan anne ve babası bütün varını yoğunu Kardelen için ortaya koymuş durumda. 
 
Kardelen İçin Seferber Oldular…
Kardelen'in uzun zamandır  kutlamayı çok istediği doğum günü için katkı sağlayan İletişim Fakültesi öğrencileri Bahar Efe, Burak C. Altın, Rabia Yavuz, Yunus E. Mollamehmetoğlu, Zeynep Ersavaş ve hastane okulu öğretmeni Sefahat Sever, Kardelen için çok güzel bir doğum günü etkinliği düzenlediler. Trabzonlu esnafların destek verdiği ve hastane amfisinde gerçekleştirilen doğum günü kutlamasında bölüm başkanı, böbrek doktorları, okul müdürü öğretmenler, başhemşireler, personel, hasta çocuklar ve aileleri katıldı. 
 
Ben Böbrek istiyorum…
Doğum günü kutlaması bir anlamda hastanede yatan çocuklara aile ortamında olduklarını hissettirmek, çocukluklarını yaşatmak ve böbrek nakli bekleyen Kardelen'in sesini duyurmaktı. Minik vücudundaki fiziksel özürlere rağmen yaşama tutunmaya çalışan kardelen, hem kendi adına hem de kendisi gibi olan hasta çocukların sesi oldu. Geçirdiği sayısız ameliyat, yok denecek durumda olan el ve ayaklarına rağmen, yaş gününde kendisine hediye getiren doktorlara “Ben böbrek istiyorum” dedi.
 
kardelen_03.jpg
 
kardelen_02.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler