Karadeniz'e çift Bakan!

HABER61.NET-HABER SERVİSİ-Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın huzurna çıkarak kabineyi açıkladı. Başbakanlıkta açılan kabine Karadeniz'i yakından ilgilendiren iki isim dikkat çekti. Biri Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev alan Giresunlu

Karadeniz'e çift Bakan!
HABER61.NET-HABER SERVİSİ-
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın huzurna çıkarak kabineyi açıkladı. Başbakanlıkta açılan kabine Karadeniz'i yakından ilgilendiren iki isim dikkat çekti. Biri Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev alan Giresunlu Nurettin Canikli, diğeri ise Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç. Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanı oldu. 
 
 
CANİKLİ KİMDİR?
 

Nurettin Canikli, 15 Mayıs 1960 tarihinde Giresun Alucra'da doğmuştur. Babasının adı Şevket, annesinin adı Ayşe'dir. İlk ve orta öğrenimini Alucra'da tamamladı. 1974 yılında Devlet Parasız Yatılı Okulları ( DPYO ) sınavına girerek Giresun İmam Hatip Lisesini kazandı ve orada okudu.

1978 yılında ilk tercihi olan Ankara ÜniversitesiSiyasal Bilgiler Fakültesini kazandı.1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal BilgilerFakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi.Mezun olduktan sonra aynı yıl Maliye Müfettiş Muavini oldu.1985 yılında da yeterlilik sınavını vererek Maliye Müfettişi oldu.Askerliğini yaptıktan sonra 1989 yılında Yüksek Lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı.

KILIÇ KİMDİR?

Akif Çağatay Kılıç 1976 Almanya doğumlu aslen Samsun'lu Türk siyaset bilimci ve TBMM 24. dönem milletvekili ve Gençlik ve Spor Bakanıdır.2011 Türkiye Genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Samsun 5. sıra adayı olarak milletvekili seçildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler