Kapkaç yapan çocuğu YDG-H'ye teslim ettiler iddiası

DİYARBAKIR'da okul önünde kapkaç yaptığı iddiasıyla yakaladıkları C.O. adlı çocuğu, polise değil de PKK'ya teslim eden okul müdürü ve yardımcıları hakkında, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlamalarıyla dava açı

Kapkaç yapan çocuğu YDG-H'ye teslim ettiler iddiası
DİYARBAKIR'da okul önünde kapkaç yaptığı iddiasıyla yakaladıkları C.O. adlı çocuğu, polise değil de PKK'ya teslim eden okul müdürü ve yardımcıları hakkında, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlamalarıyla dava açıldı. Tutuklu 6 sanık 9 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.
 
Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesine göre olay şöyle gelişti:
 
Kentteki bir okulun önünde 5 Mayıs günü kapkaç yaptığı ileri sürülen 18 yaşından küçük C.O., okulun müdür yardımcısı M.Z. ve hizmetli O.K. tarafından yakalandı. İddiaya göre 155 Polis İmdat telefonunu arayan müdür yardımcısı ve hizmetli, polis gelmeyince C.O.'yu okul müdürü Ş.A.'nın odasına götürdü. 
 
"DÖVÜP, AFFETTİLER"
 
Diğer müdür yardımcıları R.B. ve N.İ. da şüpheli çocuğu odada tutuldu ve okula çağrılan Bağlar semtindeki bir derneğin yöneticisi olan tuttu F.G.'ye teslim edildi.
 
Kapkaç yapmakla suçlanan C.O.'yu alan F.G. onu dernek binasına götürdü. Burada dernek başkanı Ş.A. da PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi 3 kişiyi çağırdı. Derneğe gelen YDG-H üyeleri de C.O.'yu fırça sapıyla bacağına vurarak dövdü, ardından düzenli olarak derneğe gelmesi ve YDG-H adına eylemlerde bulunması yönünde tehdit etti. YDG-H mensupları daha sonra C.O.'yu affederek serbest bıraktı.
 
"ŞİMDİ YDG-H'Yİ ÇAĞIRACAĞIM"
 
C.O.'nun dövülüp tehdit edildiği dernekte daha sonra soruşturma kapsamında arama yapıldığını belirten iddianamede, aramada PKK'yı simgeleyen sözde bayrak ve örgüt mensuplarının fotoğraflarının ele geçirildiğini kaydedildi. İddianamede, YDG- H'nin şehir merkezlerinde güvenlik güçlerine alternatif bir yapı oluşturmak suretiyle, terör örgütü adına sözde sorgulama ve cezalandırma yaptığı da kaydedildi. 
 
YDG-H üyelerinin derneği yasadışı sorgulama ve cezalandırma merkezlerinden biri olarak kullandığını ifade edilen iddianamede mağdur C.O.'nun ifadesine de yer verdi. Kapkaç iddiasıyla tutulduğu sırada şüpheliler arasında geçen konuşmayı anlatan C.O.'nun, "Şüpheli M.Z. benim polise verilmemi istedi. Bunun üzerine Ş.A. 'Polise vermeyelim, polis alıyor hemen bırakıyor, bunu derneğe verelim, cezasını onlar versin' dedi. Sonra dernek yöneticisine telefon açtılar. Daha sonra beni derneğe götürdüler. Dernek başkanı Ş.A, 'Neden hırsızlık yapıyorsun, şimdi YDG-H'yi çağıracağım, onlarla konuşacaksın' diyerek YDG-H üyelerini derneğe çağırdı" dediği iddianamede yer aldı. 
 
24 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
 
Hazırlanan iddianamede aralarında okul müdürü Ş.A., müdür yardımcıları M.Z., R.B., N.İ., dernek başkanı Ş.A. ve dernek yöneticisi F.G. hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından 9 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi. Tutuklu 6 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler