Kamuya 8 bin 920 kişi atanacak

Engelliler, sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler, şehit yakını, gazi ve gazi yakını ile vazife malullerini kapsayan 8 bin 920 kişinin kamu kurumlarına atanacağı kura töreni, 20 Mayıs'ta yapılacak. Devlet Personel Başkanlığından yapılan yazılı aç

Kamuya 8 bin 920 kişi atanacak

Engelliler, sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler, şehit yakını, gazi ve gazi yakını ile vazife malullerini kapsayan 8 bin 920 kişinin kamu kurumlarına atanacağı kura töreni, 20 Mayıs'ta yapılacak.

 

Devlet Personel Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına atanmasına ilişkin başvuruların 15-24 Nisan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençlerin başvurularının ise 13-24 Nisan'da alındığı belirtildi.

Gazi, gazi ve şehit yakınları ile vazife malulleri ve yakınlarına da kamuda istihdam hakkı tanındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Engellilerin atanmasına ilişkin işlemler ÖSYM Başkanlığı, 2828 sayılı Kanun ve 3713 sayılı Kanun kapsamındaki hak sahiplerinin atanmasına ilişkin işlemler ise Başkanlığımızca gerçekleştirilecek. Devlete emanet olarak değerlendirdiğimiz engelli vatandaşlarımızın, sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençlerimizin ve şehit yakını, gazi, gazi yakınları ile vazife malullerimizin kamudaki 8 bin 920 kadroya atanması, 20 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı kura töreniyle yapılacak".

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler