Kalp kongresinde buluştular!

Nahçıvan Sağlık Bakanlığı ile Şifa Üniversitesi Hastaneleri kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi doktorlarının katılımıyla Nahçıvan’da, '1 Şifa Üniversitesi Hastaneleri kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi kongresi' düzenlendi. Duzdağ Otel Salonu’nda düzen

Kalp kongresinde buluştular!
Nahçıvan Sağlık Bakanlığı ile Şifa Üniversitesi Hastaneleri kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi doktorlarının katılımıyla Nahçıvan’da, '1 Şifa Üniversitesi Hastaneleri kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi kongresi' düzenlendi. Duzdağ Otel Salonu’nda düzenlenen kongreye İzmir ve Erzurum Şifa Hastanesi ile Nahçıvan’dan 200’e yakın hekim katıldı.
 
    Nahçıvan’ın kuruluşunun 90 yıl dönümü anısına Türkiye ve Nahçıvanlı kardiyoloji ve kalp- damar cerrahisi hekimleri Nahçıvan’da ’1 Şifa Üniversitesi Hastaneleri kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi kongresi'ni gerçekleştirdi. Türk ve Nahçıvanlı hekimler kardiyoloji ve kalp damar cerrahisindeki teknolojik ve bilimsel gelişmeleri masaya yatırdı. Nahçıvan Sağlık Bakanı Dr. Niyazi Novruzov’un da katıldığı kongreye Azerbaycan, Nahçıvan ile Şifa İzmir ve Erzurum Üniversite Hastanesi'nden çok sayıda hekim katıldı. 4 oturum halinde gerçekleştirilen kongrede hekimler tecrübelerini ve mesleki bilgilerini paylaştı.
 
    "ŞİFA HASTANELERİYLE ONUR DUYUYORUZ"
 
    Nahçıvan Sağlık Bakanı Dr. Novruzov, Türkiye’nin kalp damar cerrahisi konusunda saygın hastanelerinden Şifa Hastanesi’nin hekimlerini misafir etmekten onur duyduklarını söyledi. Novruzov, Şifa Üniversitesi Hastanesi’nin sağlık eğitimi konusunda kendilerine çok yardımcı olmasından dolayı sevinç duyduğunu ifade etti. Nahçıvan’ın kurulmasında Türkiye’nin emeğinin çok geçtiğine de işaret eden Sağlık Bakanı, ”Nahçıvan’ın 90 kuruluş yıl dönümünde Şifa Hastanelerinin hekimlerini ağırlamaktan onur ve şeref duyuyoruz. Burada kalp damar cerrahisindeki gelişmeleri konuşurken, dostluklarımızı da pekiştireceğiz.” dedi.
 
    "BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞTIK"
 
    Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabahattin Dalga, Türkiye, Azerbaycan ve Nahçıvanlı hekimlerin bilgi ve tecrübe paylaşımı amaçlı toplantıya katılmaktan mutluluk duyduklarını anlattı. Dalga, insanlığa faydalı olmak için hekimlerin sık sık bilgi ve tecrübe paylaşım amaçlı kongreler düzenlediğine vurgu yaparak ”Bu kongrede kardiyoloji, kalp damar cerrahisindeki bilgilerimizi paylaşıp, mesleki mevcut dağarcımızı artıracağız. Bu sayede ortak akıl ve bilgilerde elde edilen tecrübelerimizle insanlığa ve iki ülke vatandaşlarına daha kaliteli, sağlık hizmeti sunmuş olacağız.” diye konuştu.
 
    Kongrede, Doç. Dr. Fuat Gündoğdu, Resad Mahmudov, Seymur Musayev, Uz. Dr. Emir Evren Özcan, Yar. Doç. Dr. Volkan Yurtman, Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, Yar. Doç. Dr. Beşir Akpınar, Prof. Dr. Talat Tavlı, Uz. Dr. Süleyman Caferov, Uz. Dr. Hasan Kocatürk, Uz. Dr. Mahir Ehmedov, Uz. Dr. Nail Mehbaliyev, Doç. Dr. Fuat Gündoğdu, Prof. Dr. Talat Tavlı ile Prof. Dr. Vedide Tavlı alanlarında sunum yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya