Kalıcı makyaj olur mu?

Kalıcı makyaj uygulamasının temeli, miKropigmentasyon uygulamasına dayanır. Aslında bir diğer deyişle kalıcı makyaj uygulaması medikal ve estetik literatürde mikropigmentation olarak adlandırılmaktadır. Mikropigmentasyon yani kalıcı makyaj uygulamaları ki

Kalıcı makyaj olur mu?

Kalıcı makyaj uygulamasının temeli, miKropigmentasyon uygulamasına dayanır. Aslında bir diğer deyişle kalıcı makyaj uygulaması medikal ve estetik literatürde mikropigmentation olarak adlandırılmaktadır. 

Mikropigmentasyon yani kalıcı makyaj uygulamaları kişilerde kaşların veya kirpiklerin herhangi bir çevresel etmene bağlı olarak, hastalıklara bağlı olarak ya da doğuştan gelen kalıtımsal nedenlere bağlı olarak kaybedilmesi durumunda hastalar açısından son derece olumlu sonuçlar verebilen genel anlamda oldukça sorunsuz ve rahat uygulanabile medikal  bir alternatif ve çözümdür. Micropigmentation işlemi kişinin cildi üzerinde süren kozmetik bir etki bırakan tedavi yöntemidir. Bu işlemde kişinin cilt tabakasının altındaki katmanlara bu işlem için özel olarak tasarlanmış medikal teçhizat ile uygulama yapılması esasına dayanmaktadır. 

Bakınız : Ankara Kalıcı Makyaj

Kalıcı makyaj uygulamasının en eski tarihsel kullanımı dövme olarak adlandırılan işleme dayanmaktadır. Kalıcı makyaj yani micropigmentation uygulamasında kişinin vücudundaki uygulama alanlarının belirlenmesiyle beraber bu alanlar yine özel kalemler vasıtasıyla çizilir ve alan üzerinde makyaj bölgesi belirlenir bu işlemden sonra kişiye küçük dozlarda lokal anestezik maddeler uygulanır ve kişiye XIT-GEL gibi uygulamalar yapılır. Kalıcı makyaj uygulaması tamamlandıktan sonra uygulama yapılan alanlara sonar rahatlama sağlayan ve ciltte tahriş ve iritasyonu engelleyen yanma önleyici krem ve pomadlar kullanılır. (white petroleum ointment). 

Yukarıda da belirtildiği üzere cildinde istenmeyen hat yani kontürler bulunan ya da ciltlerinde çeşitli renk ve pigmentasyon bozuklukları bulunan kişiler için bu kusurları giderme açısından kalıcı makyaj uygulamaları son derece uygun bir çözümdür, bununla beraber  yüzünde sürekli olarak bir  makyaj etkisi ve hissi bulunmasını arzu eden  kişiler açısından da kalıcı makyaj uygulamaları en iyi çözümdür. 

Etiketler : Kaş Kontürü

Kalıcı makyaj uygulaması yaptıracak olan kişilerin kesinlikle kan sulandırıcı bir ilaç kullanmamalar gerekmektedir, ayrıca yine bu uygulamayı tercih edecek kişilerin kendi bağışıklık sistemleri üstünde etki edecek herhangi bir ilacı uygulama öncesindeki süreçte kullanmamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca kalıcı makyaj uygulamasının yapılacağı bölge üzerinde ciltte herhangi bir enfeksiyon belirtisi ve olgusunun da bulunmaması gerekmektedir. Kalıcı makyaj uygulaması kesinlikle yetkili merkezlerde konusunda uzman kişilerce uygulanmalı ve yapılan uygulamada hijyen kurallarına son derece dikkat edilmelidir.

Detaylı Bilgi : Helena Güzellik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık