Kahvede poker oynatmanın cezası 580 lira

ERZURUM'da işlettiği kahvehanede poker oynatan 49 yaşındaki Ahmet K., yargılandığı mahkemece 580 lira adli para cezasına çarptırıldı.Polis ekipleri, Merkez Yakutiye ilçesine bağlı Muratpaşa Mahallesi'nde 20 Aralık 2014 günü Ahmet K.'ya ait kahvehaneye bas

Kahvede poker oynatmanın cezası 580 lira

ERZURUM'da işlettiği kahvehanede poker oynatan 49 yaşındaki Ahmet K., yargılandığı mahkemece 580 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Polis ekipleri, Merkez Yakutiye ilçesine bağlı Muratpaşa Mahallesi'nde 20 Aralık 2014 günü Ahmet K.'ya ait kahvehaneye baskın düzenledi. Baskın sırasında polis, kahvede Y.D. ile Z.T.'yi poker oynarken yakaladı. Bunun üzerine iş yeri sahibi Ahmet K. hakkında kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçlarından Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Olay günü arkadaşları Y.D. ve Z.T. ile birlikte zaman geçirmek için poker oynadıklarını anlatan Ahmet K. başka bir kastının olmadığını söyledi. Amaçlarının eğlenmek olduğunu belirten Ahmet K., beraatini istedi.

Mahkeme, Ahmet K.'yı 'kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak' suçundan 1 ay hapis 5 gün adli para cezasına çarptırdı. Sanığın iyi halini göz önüne bulunduran mahkeme cezayı 25 gün hapis 4 gün adli para cezasına düşürdü. Mahkeme, sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlığı, suçun işlenmesindeki özellikleri ve cezanın süresi nedeniyle hapis cezasının günlüğü 20 liradan 500 lira adli para cezasına dönüştürdü.

Ahmet K.'ya verilen 4 günlük adli para cezasının da günlüğü 20 liradan hesaplayan mahkeme, toplam 580 lira adli para cezasına mahkum etti. Kararın ardından mahkeme, hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler