"KADEM yanlızca kadınları ilgilendirmiyor"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Trabzon İl Temsilcisi Sevdegül Mumgan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.   Ziyarette kadınların sorunlarına yönelik yaptığı çalışmalarından dolayı derneğin yöne

"KADEM yanlızca kadınları ilgilendirmiyor"
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Trabzon İl Temsilcisi Sevdegül Mumgan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.
 
Ziyarette kadınların sorunlarına yönelik yaptığı çalışmalarından dolayı derneğin yöneticilerine teşekkür eden Vali Öz, "Kadın ve Demokrasi Derneği bir yandan kadınlarımızın hak ihlallerine karşı mücadele etmelerini ve onların demokrasiye etkin katılımını sağlamak için çalışırken, bir yandan da kadınlar arasındaki dayanışmayı, birlikteliği, kadınların sorunlarını yerel ve ulusal düzeyde ele almayı öngörüyor. Ayrıca kadınların ihtiyaçlarının ve mağduriyetlerinin giderilmesi, karar mekanizmalarında daha iyi temsil edilebilmesi yönünde önemli görevler icra ederken, geleceğimiz olan gençlerimizin yetişmesinde, toplum olarak kalkınmamızda ve gelişmemizde, aile içinde huzurun ve barışın tesis edilmesinde de önemli rol oynamaktadır. Devletimizin de kadınlarımızın toplumdaki statülerinin yükseltilmesi, ailenin korunması gibi alanlarda önemli çalışmaları var. KADEM Trabzon Temsilciliğinin ilimizde kurulmuş olması da, bu yolda kadim bir medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapan Trabzon'a ayrı bir renk katacaktır. Bütün bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
 
img_6508.jpg
 
KADEM'in, kadınların sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan güçlenmesi yönünde önemli çalışmalar yaptığına dikkati çeken İl Temsilcisi Sevdegül Mumgan ise, KADEM'in, sadece kadını ilgilendiren dernek olmadığını ifade ederek, "Biz kadını ve erkeği ile yan yana yürüyebildiğimiz sürece huzuru ve barışı tesis edebiliriz. KADEM olarak aileyi ayakta tutan esas kişi olan kadınları güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
 
Kadını sosyal, siyasal ve ekonomik alanda daha fazla görmek istediklerini ifade eden Mumgan, "Kadının olduğu her yerin daha güzel ve başarılı olacağına inanıyoruz. Bu alanda erkeklerden de yardım istiyoruz" dedi.
 
Mungan, Trabzon KADEM temsilciliğinin de 6 Temmuz 2015'te açıldığını hatırlatarak, ilk etapta eğitim odaklı çalışmalar yaptıklarını, daha sonra da kadın ve aile konulu projelerle kente katkı sunmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
 
img_6510.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler