KA-FEM’den Muhteşem Karadeniz Gecesi

Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği (KA-FEM), Türk Halk Müziği Korosu ve Halkoyunları ekipleri İmece gecesi ile sezona nokta koydu. Karadeniz türkülerinden oluşan geceye miniklerin gösterileri, kadınların erkek horonu ve sahnede

KA-FEM’den Muhteşem Karadeniz Gecesi

Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği (KA-FEM), Türk Halk Müziği Korosu ve Halkoyunları ekipleri İmece gecesi ile sezona nokta koydu. Karadeniz türkülerinden oluşan geceye miniklerin gösterileri, kadınların erkek horonu ve sahnedeki görsellik damga vurdu.

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Hayden Karadeniz’e” İmece programı 3,5 saat sürdü. Konsere, Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Akbulut, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Mehmet Can Pelikoğlu’nun yanı sıra Rize, Artvin ve ilçelerden de çok sayıda davetli katıldı.

1-997.jpg

Sunuculuğunu Eyüp Köse’nin yaptığı gecede THM Koro Şefi Yavuz Nas’ın önderliğindeki dev koro birbirinden güzel Karadeniz türküleri seslendirdi. Karadeniz’i simgeleyen figürlerin sergilendiği sahnede Halkoyunları Şefi Melek Kum’un yönetimindeki halkoyunları ekipleri muhteşem oyunlarla alkışlandılar.

Ticaret İlkokulu, Bedri Rahmi Eyüboğlu İlkokulu, Ahmet Saka İlkokulu ve Ka-Fem Derneği minik ekipleri ardı ardına Kafkas, potbori ve Karadeniz oyunlarını başarıyla oynadılar. Bu esnada salonda bulunan ailelerde çocuklarını fotoğraflamak ve kayıt altına almak için adeta birbirleriyle yarıştı.

5-058.jpg

Konserin son bölümünde ise tam bir görsel şov yaşandı. Halkoyunları Birim Şefi Melek Kum’un 4 yıl önce hayata geçirdiği projede, kadınların da erkek horonunu nasıl oynadığı bir kez daha tescil edildi. Oyunu her ne kadar erkekler kadar sert oynayamasalar da figürlerde tek bir hata yapılmadı. Oyun sonunda da tüm izleyicilerin haklı alkışını alan bayanlar performanslarıyla takdir topladı.

Programın sonunda okulların yetkililerine, gecenin mimarları Yavuz Nas ve Melek Kum’a,  başarılı sunucusu Eyüp Köse’ye birer plaket ve çiçek takdim edildi.

kadinlar-erkek-horonu.jpg

Dernek Başkanı Ali Adanur yorucu bir sezonu geride bıraktıklarını belirterek “Geçen yıl Sıra Gecesi yapmıştık. Bu yıl ise Karadeniz Gecesi ile bunu taçlandırdık. Gelecek yıl başka bir yörenin ezgileri ve konsepti ile bir arada olacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Bu saate kadar bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 

toplu-1.jpg

toplu-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat