İşte Türkiye Bisiklet Turu'nu kazananı!

TUR 2015'in sondan bir önceki etabı, Selçuk ile İzmir arasındaki 166 kilometrelik parkurda koşuldu.Karşıyaka Vapur İskelesi'nde sprint finişiyle tamamlanan etapta Büyük Britanyalı bisikletçi Cavendish, 3 saat 59 dakika 49 saniyelik derecesiyle birinciliği

İşte Türkiye Bisiklet Turu'nu kazananı!
TUR 2015'in sondan bir önceki etabı, Selçuk ile İzmir arasındaki 166 kilometrelik parkurda koşuldu.

Karşıyaka Vapur İskelesi'nde sprint finişiyle tamamlanan etapta Büyük Britanyalı bisikletçi Cavendish, 3 saat 59 dakika 49 saniyelik derecesiyle birinciliği elde etti. Cavendish, bu yılki üçüncü, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'ndaki 7. etap zaferine ulaştı.

Bardiani CSF'ten Andrea Piechele ikinci, MTN-Qhubeka'dan Kristian Sbaragli ise üçüncü oldu.

DURASEK "TURKUAZ MAYO"YU KORUDU
Lampre-Merida'nın Hırvat bisikletçisi Kristijan Durasek, genel klasmanda liderliğini korudu ve dün ele geçirdiği "turkuaz mayo"yu bırakmadı.

CCC Sprandi-Polkowice takımından İtalyan Davide Rebellin 21, Bretagne-Seche Environnement ekibinden Arjantinli Eduardo Sepulveda ise 32 saniye geriden toplam süresi 28:21:23 olan Durasek'i takibini sürdürdü.

"YEŞİL MAYO" EL DEĞİŞTİRDİ
En iyi sprinter klasmanında ilk sıraya yükselen UnitedHealthcare Pro Cyling takımından İtalyan Daniele Ratto, "yeşil mayo"yu vatandaşı Sacha Modolo'dan aldı.

En iyi tırmanışçı sıralamasında liderliğini sürdüren Colombia'dan Juan Pablo Valencia, son etapta da "kırmızı mayo"yu giymeye hak kazandı.

Türkiye güzellikleri klasmanının lideri Caja Rural-Seguros RGA takımının İspanyol bisikletçisi Luis Mas Bonet de ilk etaptan bu yana taşıdığı "beyaz mayo"yu korumayı başardı.

26 Nisan'da Alanya'da başlayan ve 8 etaptan oluşan TUR 2015, yarın kıtalararası görkemli finale evsahipliği yapacak İstanbul'da tamamlanacak.

SELÇUK-İZMİR ETABINDAN NOTLAR
Bisikletçiler, etabın 125. kilometresinde Manisa'daki Vestel City fabrikasından geçti. Sporcular, fabrikada oluşturulan parkurda Türkiye güzellikleri primini alabilmek için pedal çevirdi.

Yarışın son 64 kilometresinde Torku Şekerspor'un 205 numaralı sporcusu Sergiy Grechyn, dengesini kaybederek bisikletten düştü. Alnı açılan Ukraynalı bisikletçi, sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Etap sırasında "kırmızı mayo"nun sahibi Valencia'nın doğum günü kutlandı. Bitiş noktasında görev yapan bisikletli trafik polisleri de büyük ilgi gördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler