İşte Trabzon'daki operasyonun görüntüleri

 HARBİYE’de Hagop Yakup Demirci'yi domuz bağı ile bağlayarak ölümüne neden olan, eşi Şeta Demirci’yi de yaraladıktan sonra İstanbul ve Trabzon’da düzenlenen operasyonla yakalanan 12’si kadın 15 kişi adliyeye sevk edildi. Polis film gibi bir takiple şüphel

İşte Trabzon'daki operasyonun görüntüleri
 HARBİYE’de Hagop Yakup Demirci'yi domuz bağı ile bağlayarak ölümüne neden olan, eşi Şeta Demirci’yi de yaraladıktan sonra İstanbul ve Trabzon’da düzenlenen operasyonla yakalanan 12’si kadın 15 kişi adliyeye sevk edildi. Polis film gibi bir takiple şüphelilerin ilk ifadelerinde yurt dışına çıkardıklarını söyledikleri yaklaşık 1 milyon lira değerinde ziynet eşyasının izini İstinye’de lüks bir sitede buldu.

Bu arada zanlıların suç ortaklarının otobüsle yurt dışına çıkarmaya çalıştıkları ziynet eşyaları ele geçirildi. Zanlılar ifadelerinde olayı hırsızlık amacıyla yaptıklarını, cinayeti kazayla işlediklerini söyledikleri öğrenildi. Öte yandan bulunan altınlarını teslim almaya gelen Seta Demirci ziynet eşyalarını teşhis ettikten “Türk polisine teşekkür ediyorum” dedi.

Şişli Harbiye Cumhuriyet Caddesinde meydana gelen olayda gasp amacıyla zorla eve giren 3 şüpheli Hagop Yakup Demirci’yi domuz bağı ile bağlayarak ölümüne neden olmuş, eşi Şeta Demirci ise olaydan yaralı olarak kurtulmuştu. Olaydan sonra harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri aralarında çiftin eski ve yeni hizmetçisinin de bulunduğu 10 kişiyi İstanbul ve Trabzon’da düzenlendikleri operasyonla yakalamıştı.

ÇALINAN ZİYNET EŞYALARIN İZİ İSTİNYE'DE LÜKS BİR SİTEDE BULUNDU

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulan şüpheliler yakalandıkları anda altınları bir arkadaşlarına vererek yurt dışına çıkardıklarını söylemişlerdi. Ancak bu ifadede bazı çelişkiler gören Cinayet Büro Amirliği ekipleri savcılıktan ek gözetim izni alarak soruşturmayı derinleştirdi. Polis yaptığı çalışmalarda altınların şüphelilerden Artur A.’nın teyzesi Roza T.’ye teslim edildiğini tespit etti. Bunun üzerine polis Roza T.’nin annesi Arvut M. ile birlikte çalıştığı İstinye’de yüksek güvenliği ile ünlü lüks siteye baskın yaptı. Baskında Roza T. ve Arvut M.’nin birkaç saat önce “Bir akrabamız hastalanmış. Acele gitmemiz lazım.” Diyerek ayrıldığı belirlendi. Bu gelişme üzerine sürdürülen teknik takip sonucu altınların bir başka kadın aracılığı ile Gürcistan’a giden bir otobüse kargo olarak verileceği bilgisine ulaşıldı. Polis yaptığı operasyonda gasp edilen altınları, Gürcistan’a doğru yola çıkmasına dakikalar kala ele geçirdi.


ŞÜPHELİLER "KAZAYLA ÖLDÜRDÜK"

Cinayet Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan 12’si kadın 15 şüpheli adliyeye sevk edildi. Poliste ifade veren kadın şüphelilerin olayı bilmediklerini kendilerine emanet edilen çantayı istenilen yerle bıraktıklarını söyledikleri öğrenildi. Öte yandan olayı gerçekleştiren 3 erkek şüphelinin ise ifadelerinde amaçlarının hırsızlık olduğunu cinayeti kazayla işlediklerini söyledikleri öğrenildi. Şüpheliler “Amacımız sadece onu etkisiz hale getirmekti. Kaza oldu” dedikleri öğrenildi.

SETA DEMİRCİ ZİYNET EŞYALARINI TESLİM ALDI


Bu arada olaydan yaralı olarak kurtulan Seta Demirci’de bulunan ziynet eşyalarını teslim almak için Asayiş Şube Müdürlüğüne geldi. Altınlarını teşhis ettikten sonra teslim alan Seta Demirci “Türk polisine çalışmaları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

ŞÜPHELİLERİN DİĞER SUÇLARI ARAŞTIRILIYOR

Polis olayla ilgili soruşturma sırasında şüphelilerin Yeşilköy’de 4 Aralık 2015 tarihinde bir başka Ermeni vatandaşın evine girerek gasp yaptıkları belirlendiğini söyledi. Şüphelilerin yalnız yaşayan Ermeni vatandaşın evine zorla girdikleri, onun ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra evde bulunan 150 bin lira değerinde para ve ziynet eşyalarını alarak kaçtıkları öğrenildi. Ermenistan uyruklu şüphelilerin başka bir suça karışıp karışmadıklarıyla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler