İşte terörün 93 günlük bilançosu

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin ülkenin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi, çoğunluğu PKK'lı bin 740 terörist etkisiz hale getirildi.   KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hede

İşte terörün 93 günlük bilançosu
Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin ülkenin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi, çoğunluğu PKK'lı bin 740 terörist etkisiz hale getirildi.
 
KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış, huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.
 
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 93 gündeki (7 Temmuz-7 Ekim) terör saldırılarında 141 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 39 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 494 kişi yaralandı.
 
- PKK'ya yönelik operasyonlar
 
Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 536 terörist etkisiz hale getirildi. Hava ve kara operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdi.
 
Son 93 günde yurt içindeki çatışmalarda ise çoğunluğu PKK'lı 204 terörist etkisiz hale getirildi, 33'ü yaralı 134 terörist yakalandı. Bu süreçte çoğunluğu tırlardan oluşan 273 araç teröristlerce ateşe verildi.
 
Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 886 kişi gözaltına alındı, bunlardan 809'u tutuklandı.
 
 
 
- Son 24 saatte yaşananlar
 
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 1 Ekim'de jandarma astsubay ve uzman çavuşun şehit edilmesi olayına karıştığı iddiasıyla aranan kişi, Kütahya'da yakalandı.
 
Ankara'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.
 
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Van'ın Başkale ilçesinde, Eşmepınar Jandarma Karakoluna teröristlerce bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği ve 14 askerin hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığı bildirildi. Açıklamada, çatışmada, üç teröristin silahları ve bir Yaesu el telsiziyle etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
 
Tunceli'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H içerisinde faaliyet yürüttüğü değerlendirilen ve eylem hazırlığı içerisinde bulunduğu iddia edilen 12 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.  Merkez Moğultay Mahallesi'ndeki adresteki aramada, 4 kasa içerisinde kullanıma hazır 96 molotofkokteyli ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
 
 Gaziantep'te, terör örgütü DAEŞ tarafından kullanılan çok sayıda madeni para baskı kalıpları ve bunlara ait aparatlar ele geçirildi; yabancı uyruklu 6 kişi tutuklandı.
 
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde teröristlerin bir bankaya ait para nakil aracındaki 110 bin lirayı gasbettiği belirtildi. Güvenlik güçlerince ilçe genelinde başlatılan çalışmalarda, 4 teröristin etkisiz hale getirildiği, gasbedilen araçların sahiplerine teslim edildiği, teröristlerin üzerinde 2 Kaleşnikof marka silah, 70 fişek ve 15 el yapımı bomba ele geçirildiği bildirildi.
 
 
 
- Nusaybin'deki operasyonlar 
 
Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı süresince gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütü PKK mensubu 21 teröristin etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiğini, 3 teröristin yakalandığını bildirdi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"114  hendek ve barikat kaldırılmıştır. Operasyonlarda 2 bin 800 kilogram patlayıcı ele geçirilmiş ve imha edilmiştir. 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 6 vatandaşımız da yaralanmıştır. Operasyonlarda bir polis memurumuz hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Yaralı polis memurumuzun tedavisi devam etmektedir. Sokağa çıkma yasağına uymayan 31 şahsa Kabahatler Kanunu uyarınca idari para cezası uygulanmıştır."
 
Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK içerisinde faaliyet yürüten 3 kişinin, örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.
 
Batman'da çıkan çatışmada 4 terörist yaralı ele geçirildi.
 
 
 
- Şemdinli'de 10 terörist etkisiz hale getirildi
 
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, dün bölücü terör örgütü mensuplarınca Şemdinli ilçesindeki Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına üç ayrı bölgeden eş zamanlı olarak sızma girişiminde bulunuldu. Ateş destek vasıtaları ve birliklerce önlenen saldırı sonucunda 10 terörist etkisiz hale getirildi. Terörist dinlemelerinde kayıpların daha fazla olduğu yönünde ifadeler tespit edildi.
 
Hakkari'de devam eden operasyonda ise bölücü terör örgütü üyesi bir terörist, üç şarjör ve bir el bombasıyla ölü ele geçirildi. Bölgedeki aramalarda bir Zagros silahı ile buna ait  39 mühimmat, bir biksi makineli tüfekle 122 mühimmat, bir roket sevk fişeği, bir telsiz, iki adet büyük tüp, 69 kalaşnikof mühimmatı ve muhtelif miktarda yaşam malzemesi bulundu.
 
Yine Hakkari'de bir terörist, kalaşnikof piyade tüfeği, tüfeğe ait 251 mühimmat, bir biksi mühimmatı, iki el bombası ve çok sayıda örgütsel dokümanla güvenlik güçlerine teslim oldu.
 
Şırnak'taki operasyonda da bir Doçka uçaksavar makineli tüfeği, iki AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir kanas piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar, 60 milimetre havan, dört el bombası, muhtelif miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi bulundu.
 
Kilis'te Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçiş yapmaya çalışan ve DAEŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 11 kişi yakalandı.
 
Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 3 kişi ise Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu.
 
Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristler, 5 okulda sınıflarda öğrencilere eğitim verdikleri sırada 20'yi aşkın öğretmeni kaçırdı. Teröristler, okuldan uzaklaştırdıkları öğretmenleri bir süre örgüt propagandası yaptıktan sonra serbest bıraktı.
 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'dan kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. 
 
Şırnak'ın Silopi ilçesinde de bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist yakalandı.
 
Eskişehir'de terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu iddia edilen bir kişi yakalandı. 
 
Malatya'da terör örgütü El Kaide ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Siirt'te yola barikat kuran terör örgütü PKK mensupları ve yandaşları, olay yerine gelen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahla ateş açtı. Güvenlik kuvvetlerinin karşılık vermesi üzerine kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.
 
Mersin'de düzenlenen terör operasyonunda, aralarında HDP Mersin milletvekili adayı İkram Vuran'ın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, ilçe, mahalle ve sokak yapılanması oluşturmayı amaçladığı, ölen teröristleri sahiplenerek propaganda yaptığı iddia edildi.
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürütülen arazi arama faaliyeti esnasında 3 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, çok sayıda mühimmat ele geçirildi. 
 
Şemdinli ve Çukurca'da bazı alanlar 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler