İşte terörün 60 günlük bilançosu

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi, 22 Temmuz'dan bu yana 967 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.   KCK'nın temmuz ayında "barajlar ve baraj inşasında kullanıl

İşte terörün 60 günlük bilançosu
Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi, 22 Temmuz'dan bu yana 967 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.
 
KCK'nın temmuz ayında "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerine devam ediyor.
 
Derlenen bilgiye göre, son 60 gündeki (7 Temmuz-3 Eylül) terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 77 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 21 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 289 kişi yaralandı.
 
Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 250 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 114 terörist etkisiz hale getirildi, 16'sı yaralı 36 terörist yakalandı.
 
- Yurtiçindeki operasyonlar
 
Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 286 kişi gözaltına alındı, bunlardan 598'i tutuklandı.
 
- TSK'nın hava operasyonları
 
Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 967 terörist etkisiz hale getirildi.
 
Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 580 teröristin, yurtiçindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi. 
 
Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.
 
Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesetlerini götürüyor, bazı teröristlerin cesetleri ise oldukları yerde bırakılıyor.
 
- Son 24 saatte yaşananlar
 
Şırnak-Hakkari karayoluna PKK'lı teröristlerce yerleştirilen ve güvenlik güçlerince fark edilen patlayıcı, kontrollü şekilde infilak ettirildi. 
 
Diyarbakır'da teröristlerce ekip aracına ateş açılması sonucu 2 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheliden 2'si tutuklandı.
 
Muş'ta menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi esnasında infilak ettirilmesi sonucu 6 asker yaralandı.
 
Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde terör örgütü PKK/YDG-H'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden biri tutuklandı.
 
Van'da yola barikat kurarak izinsiz gösteri yapan gruba müdahale eden zırhlı polis aracına el yapımı patlayıcı atıldı. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı saldırıda, araçta hasar meydana geldi. 
 
Tunceli'de polis merkezine düzenlenen silahlı saldırının ardından çıkan çatışmada 2 teröristten biri ölü, diğeri ağır yaralı ele geçirildi. Saldırıda bir polis memuru şehit oldu, bir sivil ağır yaralandı.
 
 Van'ın Başkale ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca devriye görevi yapan güvenlik güçlerine yönelik saldırıda, bir uzman çavuş ağır yaralandı.
 
 Şırnak'ta teröristler tarafından sivil araca düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
 
 Erzurum'un Karaçoban ilçesinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.
 
 Hakkari-Çukurca karayolunda ilçe merkeziyle 7 köye ulaşımı sağlayan köprü, terör örgütü PKK mensuplarının yerleştirdiği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu kullanılamaz hale geldi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler