İstanbul'dan Samsun'a ulaşacak kadar tünel: 700 Km

Davutoğlu, AK Parti'nin Seçim Beyannamesini ATO Congresium'da açıkladı. Çevre ve şehircilik alanındaki vaatlerini açıklayan Davutoğlu, AK Parti hareketinin en büyük farklarından birinin çevre ve şehircilik alanında attığı kentsel dönüşüm devrim mahiyetind

İstanbul'dan Samsun'a ulaşacak kadar tünel: 700 Km

Davutoğlu, AK Parti'nin Seçim Beyannamesini ATO Congresium'da açıkladı.

Çevre ve şehircilik alanındaki vaatlerini açıklayan Davutoğlu, AK Parti hareketinin en büyük farklarından birinin çevre ve şehircilik alanında attığı kentsel dönüşüm devrim mahiyetinde adımlar olduğunu, bundan sonra da insana yakışan, insan ihtiyaçlarına cevap veren, insanı yormayan, aksine "mutlu eden kentler inşa etmeyi sürdüreceklerini" kaydetti.

İlerki dönemde dikey değil yatay yapılaşmayı özendirerek teşvik edeceklerini dile getiren Davutoğlu, kentsel dönüşüm alanlarında hakların devredilmesine imkan sağlayacak şekilde gayrimenkul sertifikası modeli geliştireceklerini ifade etti.

Davutoğlu, "Şehir merkezinde kalan küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacak ve şartlarını iyileştireceğiz. Tarihi, kültürel ve estetik değerlerimizle uyumlu kentleri, kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Tarihi şehir merkezlerinin canlandırılmasına yönelik projelere destek vereceğiz. O derece yoğun ve derin tarihi birikimimiz var ki bu tarihi şehirleri korumak boynumuzun borcu. Trafiğin yoğun olduğu tarihi şehir merkezlerinde trafiği yer altına alacağız" diye konuştu.

MARMARA'YA ÜÇ DEV KÖPRÜ

Gebze- Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi. 421 kilometrelik, 6,5 milyar dolar maliyetli bu otoyolu 2020 yılında en geç tamamlamış olacağız. Kamu-özel iş birliği modeliyle bütçeden kaynak ayırmadan yapılacak bu projeyle milyonlarca insanımızın daha kısa sürede daha konforlu seyahat etmesi sağlanacak.

Yine medarı iftiharımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri-Paşaköy kesimi projesi 95 kilometrelik otoyol ve 2,5 kilometre uzunluğundaki üçüncü köprüden oluşan projenin maliyeti 2,5 milyar dolardır."

TÜRKİYE'YE BAŞTAN BAŞA DOLAŞACAK OTOYOL AĞI

2023 büyük otoyol projelerinden bir kısmı hakkında da açıklama yapan Davutoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu, Ankara-Niğde Otoyolu, Çiğli- Aliağa- Çandarlı Otoyolu, Ankara-Kırıkkale-Derice, Mersin-Silifke, Antalya-Alanya, Ankara-Sivrihisar, Aydın- Denizli, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale- Balıkesir, Yalova-İzmit projelerinin en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.

266 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA 122 TÜNEL

Bu şekilde Türkiye'nin bir baştan bir başa otoyollar çağdaş ulaşım hattına kavuşacağını söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede büyük tünel projelerimiz de sadece Türkiye ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde etki yapan projelerdir. 266 kilometre uzunluğunda 122 adet tünel inşa ediyoruz.

"2023'E KADAR 700 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA 470 TÜNEL"

2023 yılına kadar ise toplam 700 kilometre uzunluğunda 470 adet tüneli hizmet açmayı hedefliyoruz. Cankurtaran Tüneli Hopa-Borçka arasında 5,2 kilometre, Ovit tüneli Rize-Erzurum arasında 14,2 kilometre, Akdeniz sahilini geçilebilir kılan Mersin-Antalya arasında 28,3 kilometre uzunluğunda 27 adet tünel, Ilgaz Tüneli Çankırı- Kastamonu arasında iki tüp 5 bin 380 metre, Kahramanmaraş Göksun Tüneli- 6. bölge hudusu arasında 4 tünel 10 bin 336 metre, Hatay Hassa tüneli, Hatay, Kilis, Gaziantep.

ÜÇ KATLI BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ

Üç katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi. Günde 6,5 milyon vatandaşımızın kullanacağı bu proje toplam 9 farklı raylı sistemi birbirine bağlayacak, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin trafiğine nefes aldıracak. Dünyada ilk üç katlı tüneli inşallah İstanbul'a armağan edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler