IŞİD'in islam dini ile alakası yoktur

Haber61 – Haber Merkezi – Son dönemlerde Ortadoğu’yu kasıp kavuran Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hakkında açıklama yapan Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, IŞİD’ın yapmış olduğu katliamların İslam dini ile alakası olmadığını ifade etti.  Demir, “ Böyle bir

IŞİD'in islam dini ile alakası yoktur

Haber61 – Haber Merkezi – Son dönemlerde Ortadoğu’yu kasıp kavuran Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hakkında açıklama yapan Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, IŞİD’ın yapmış olduğu katliamların İslam dini ile alakası olmadığını ifade etti.  Demir, “ Böyle bir çalışmanın tavsif edilmesi mümkün değildir. İslam ilim ve selamet, merhamet dinidir. Bir devlet kuruyorum diye, bir cemaat oluşturuyorum diye insan boğmanın o cinayetleri İslam ile bağdaşmamız mümkün değil.”dedi.

BU ÖRGÜTÜ KİM KURDU?

Demir, “ İslam’a haksızlık ediliyor. Birileri birkaç kişi cahilce bilircisizce yada bilerek bir şeyler yapıyor. Bu IŞİD araştırılması gerekli. Kim kurdu, İslam ile ne derece bağlantılı bunlar. Yoksa önceden planlanmış kurulmuş ve halkın arasına sokulmuş bir gurup mu bu? Biz bunun böyle olduğuna inanıyoruz. Yoksa katliamların hiç birinin İslam ile bağlantısı olamaz. Bunu böyle düşünmek doğru değil.”İfadelerine yer verdi.

BATILI İSLAM DİNİNİ KARALIYOR

Terör ile İslam’ı bir araya koymaya çalışıyor batılı devletler diyen Müftü Demir, “ Terör ile İslam’ı bir araya koymaya çalışıyor batılı devletler. Mesela kimse Hıristiyan terörü Yahudi terörü demiyor hiç bir devlet. Bu İslam dinine yapılmış en büyük haksızlık. Bir kere İslam terörü kabul etmez. Önceden ayarlıyorlar kurguluyor sonra bunu İslam’ın arasında sokmaya çalışıyor. İslam dininin hiç alakası böyle örgütler ile yoktur.”dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler