IŞİD'in favorisi cips ve enerji içeceği!

IŞİD mensuplarının, ABD ve Avrupa imalatı enerji içeceği, cips ve çikolata gibi tüketim maddelerinden vazgeçemediği ortaya çıktı. İngiltere’de yayımlanan Financial Times gazetesi, IŞİD militanlarının ne yiyip ne içtiklerini ele aldığı haberinde, şu bilgil

IŞİD'in favorisi cips ve enerji içeceği!

IŞİD mensuplarının, ABD ve Avrupa imalatı enerji içeceği, cips ve çikolata gibi tüketim maddelerinden vazgeçemediği ortaya çıktı.
 
İngiltere’de yayımlanan Financial Times gazetesi, IŞİD militanlarının ne yiyip ne içtiklerini ele aldığı haberinde, şu bilgileri verdi:
 
“Yerel işadamları, cips ve alkolsüz içecekleri rejimin kontrol altındaki bölgelerde satın alıyor. Enerji içecekleri ve çikolata ise, sınırın diğer tarafındaki Türkiye’den getiriliyor. Suriye’ye akan binlerce yabancı savaşçılar sade bir İslam devleti yaratmak istese de hala küçümsedikleri Batılı ülkelerin modern atıştırma yiyeceklerine düşkün.”
 
Irak ve Suriye’de IŞİD saflarında savaşan yabancıların birçoğunun cips, çikolata, enerji içecekleri ve alkosüz biraya düşkün olduklarını kaydeden İngiliz gazetesi,  Rakka kentindeki bir esnafın “IŞİD bölgelerindeki ekonomiyi yabancı savaşçıları sürüklüyor. Geri kalan her şey, sıfıra indi” şeklindeki sözlerini de aktardı.
 
Haberde, Suriye’nin doğusundaki kırsal bölgelerde birçok esnafın, yabancı savaşçılar gelmeden Red Bull gibi enerji içeceklerinden habersiz olduğu belirtilerek, şöyle denildi:
 
“Birgün Avrupa ve Körfez’ten gelen yabancı savaşçıların favori markaları olan Snickers veya Bounty’yi satacaklarını hayal edemiyorlardı. Rakka’da bir esnafın  Red Bull kutusu 1.50 dolara, bir tüp Pringles ise 5.50 dolara satıldı. Habuki bu fiyatlar  bölgedeki çoğu Suriyelilerin günde kazandığı 3 doları aştı. Yerel işadamları, cips ve alkolsüz birayı rejimin kontrol altındaki bölgelerden alıyor ve ordunun kontrol noktalarında verilecek rüşvet için fiyata yüzde 10 ilave ediyor.”
 
Enerji içecekleri ile çikolatanın ise, sınırın diğer tarafındaki Türkiye’den getirildiğine değinilen haberde, “Yerel halk IŞİD yabancı savaşçılarının ayda en az 215 dolar maaş aldıklarını söylüyor” denildi.
 
Haberde, bir dükkan sahibi, IŞİD’lilerin cep telefonu takıntısı olduğu sözlerine de yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler