IŞİD'in elindeki Türk Rehineler serbest!

IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 konsolosluk çalışanı bu sabah serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 49 rehine, güvenlik güçleri tarafından teslim alındıktan sonra Şanlıurfa'ya getirildi. Türkiye'ye getirilen 49 kişi, Şa

IŞİD'in elindeki Türk Rehineler serbest!

IŞİD tarafından rehin alınan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 konsolosluk çalışanı bu sabah serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 49 rehine, güvenlik güçleri tarafından teslim alındıktan sonra Şanlıurfa'ya getirildi. Türkiye'ye getirilen 49 kişi, Şanlıurfa'da bir kamu binasında bekletiliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'da IŞİD tarafından rehin alınan 49 Türk'ün serbest bırakıldığını açıkladı. Davutoğlu, serbest kalan rehinelerin sabaha karşı saat 05.00'te Türkiye sınırına giriş yaptıklarını söyledi.

Rehinelerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Bu gece sabaha karşı vatandaşlarımızı aldık ve ülkemize getirdik. Sabaha karşı saat yarım sularında ilk temaslarımız yoğunlaştı ve sabah 05.00'te de ülkemize geldiler. Gece boyu yakından takip ettik gelişmeleri, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı" dedi.

Bakü'deki porgramını yarıda kesen Davutoğlu, ''Ben de biraz sonra Bakü'den ayrılarak, vatandaşlarımızla, başta başkonsolosumuz olmak üzere bütün kardeşlerimizle kucaklaşmak üzere ülkemize döneceğim. Şu anda rehinelerimiz sınırdan girdiler, Urfa'ya doğru hareket halindeler. Ben de buradan doğrudan Urfa'ya gideceğim, rehinelerimizle buluşacağım. Daha sonra Ankara'ya hareket edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 49 Türk'ün serbest bırakılması ile ilgili gelişmeyi Twitter hesabından da "Aziz milletimin gözü aydın. Irak'ta alıkonulan vatandaşlarımızı bugün sabah 5'te ülkemize getirdik" cümlesi ile duyurdu.

Musul Başkonsolosu ve 48 çalışan, 11 Haziran'da IŞİD tarafından kaçırılmıştı.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 49 Türk vatandaşının serbest bırakılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, "Güne güzel bir haberle başladık. Tüm milletimiz oldukça mutlu, özellikle Dışişleri çalışanları ve emniyet mensupları daha da mutlu. Sabırla, titizlikle yürütülen bir süreç oldu. Bu konularla ilgili toplantılar yaptık ve kardeşlerimizi nasıl kurtaracağımızı konuştuk. Çalışanların hayatını riske atmamak için bu çalışmaları titizlikle yürütmek durumundaydık. Musul konsolosumuzla telefonla görüştük. Bütün arkadaşlarımızın sağlık durumları ve moralleri çok iyi durumda. İnşallah böyle bir üzüntüyü bir daha yaşamayız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler