İş kazalarına Trabzon'dan tepki

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’de son zamanlarda yaşanan İş kazalarına Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan GEDİKLİ’den tepki. Gedikli, “ İzmir - Çanakkale otoyolunda yapılan viyadüğün ayaklarındaki iskel

İş kazalarına Trabzon'dan tepki

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’de son zamanlarda yaşanan İş kazalarına Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan GEDİKLİ’den tepki. Gedikli, “ İzmir - Çanakkale otoyolunda yapılan viyadüğün ayaklarındaki iskelenin yıkılması sonucu 4 inşaat işçisinin yaşamını yitirdiği, 7 işçinin de yaralandığı iş cinayeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Çıkarılan yasalar yeterli değil; buna rağmen tam olarak gerektiği gibi uygulanmıyor. İş cinayetlerinin sorumluları hakkında gereken yaptırımlar da ne yazık ki yapılmıyor. “ifadelerine yer verdi.

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin "Temmuz Ayı İş Cinayetleri Raporu"na göre, geçtiğimiz Temmuz ayında 24'ü kadın olmak üzere en az 166 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. 2015 yılının ilk 7 ayında ise iş cinayetlerinde tespit edilebildiği kadarıyla 971 işçi yaşamını yitirdiği bilgisini veren Gedikli, “  Savaşların yaşandığı ülkelerde bile bu kadar can yitirilmiyor! Öyle görülüyor ki, hesap sorulmadığı sürece de iş cinayetleri bitmeyecektir. İş cinayetlerinin dilek ve temennilerle bitmeyeceği artık görülmelidir. Bu cinayetlerin bitmesi için daha kaç insanımız yaşamını yitirmelidir? Daha çok kazanma hırsına kapılarak insan hayatını hiçe sayan çağdışı anlayışları kınıyor, iş cinayetlerine kurban giden sınıf kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler