İranlı tuğgeneral öldürüldü

 Suriye'nin Halep kentinde, muhaliflere karşı Esed güçlerinin safında savaşan bir İranlı tuğgeneralin öldüğü iddia edildi. Merkezi İran'da bulunan Mersaad sitesinin haberine göre, İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Kerbela Karargahı Komutanı Tuğgener

İranlı tuğgeneral öldürüldü
 Suriye'nin Halep kentinde, muhaliflere karşı Esed güçlerinin safında savaşan bir İranlı tuğgeneralin öldüğü iddia edildi.
 
Merkezi İran'da bulunan Mersaad sitesinin haberine göre, İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Kerbela Karargahı Komutanı Tuğgeneral Cebbar Dirisavi (45), İslami Cephe ile Esed güçleri arasında Halep'te yaşanan çatışmalarda öldürüldü.
 
Yaşamını yitiren Tuğgeneral Dirisavi'nin İran'ın Ahvaz kentinde toprağa verildi.
 
Öte yandan Arap basını da Tuğgeneral Dirisavi'nin Halep'te yaşanan çatışmada hayatını kaybettiği yönündeki haberlere yer verdi.
 
Bu arada İslami Cephe'nin saha komutanlarından İsmail Ahmed de daha önce Esed güçleri safında savaşan çok sayıda Afganistanlı, İranlı ve Lübnanlı militan öldürdüklerini ileri sürerek, "İran, ülkelerine çalışmaya gelen Afganistanlı gençleri para karşılığında Esed rejimine destek vermek amacıyla Suriye'ye savaşmaya gönderiyor" iddiasında bulunmuştu.
 
İran'da mülteci olarak yaşayan Hazara kökenli Afgan vatandaşlarının aylık 500 dolar ve oturma izni karşılığında Devrim Muhafızları tarafından eğitilerek Suriye'de Esed rejiminin safında muhalefete karşı savaşmaları için gönderildikleri öne sürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler