İran Türkiye'ye nota verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'ın bölgedeki politikasını eleştiren ifadeleri üzerine Türkiye'nin Tahran'daki temsilcisi İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Türkiye'nin Tahran Maslahatgüzarı Barı

İran Türkiye'ye nota verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'ın bölgedeki politikasını eleştiren ifadeleri üzerine Türkiye'nin Tahran'daki temsilcisi İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Türkiye'nin Tahran Maslahatgüzarı Barış Saygın'ın Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran konusunda kullandığı ifadelere açıklık getirilmesinin istendiğini belirtti.

Afham, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran konusunda sarf ettiği sözlerin 'Teamüllere aykırı ve uygunsuz olduğunun' bakanlığa çağrılan Türk temsilcisine iletildiğini kaydetti.
Erdoğan'ın sözlerinden üzüntü duydukları ve buna olan İran'ın itirazını Maslahatgüzar Barış Saygın'a aktardıklarını ifade eden Afham, Ankara'dan bu konuda 'ikna edici ve açık' bir yanıt istediklerini ifade etti.

Afham, "İran'ın bölgeye stratejik yaklaşımı ve komşularıyla ilişkisi, barış ve istikrardan yana karşılıklı saygıya dayalı işbirliği üzerine olmuştur. İran ve Türkiye'nin bu hedefe ulaşmak için yeterli potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz" dedi.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçi Rıza Hakan Tekin'in İran'da olmadığından dolayı yerine Maslahatgüzar Barış Saygın'ın Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını belirtildi.

İRAN'DA 'ERDOĞAN GELMESİN' GİRİŞİMLERİ

İranlı bazı politikacı ve milletvekilleri de açıklamalar yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek ay İran'a yapmayı planladığı ziyaretinin iptal edilmesini talep ettiler. Bazı milletvekilleri ise konuyu meclise taşıyacaklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler