İnternetten kurbanlık alacaklar bu habere dikkat!

E-Ticaret Siteleri ve İşletmecileri Derneği (ETİCAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Erdem, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde internetten online alışveriş yapacakları uyardı.Erdem yaptığı yazılı açıklamada, her yıl çift haneli rakamlarla büyüyen ve yaklaş

İnternetten kurbanlık alacaklar bu habere dikkat!

E-Ticaret Siteleri ve İşletmecileri Derneği (ETİCAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Erdem, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde internetten online alışveriş yapacakları uyardı.

Erdem yaptığı yazılı açıklamada, her yıl çift haneli rakamlarla büyüyen ve yaklaşık 9 milyon internet kullanıcısının yaptığı online alışverişle yaklaşık 14 milyar liralık hacmin oluştuğu e-ticaret sektöründe, Kurban Bayramı gibi dönemlerde yoğunluğun ve alışverişin arttığını hatırlattı. 

Seyahat, hediyelik eşya ve giyim başta olmak üzere kurbanlık alımı da dahil çok çeşitli ürünün internetten alınacağını belirten Erdem, tüketicilerin bazı temel hususlara dikkat etmesi gerektiği uyarısını yaptı.

Erdem, yeni nesil e-ticaret kavramını geleceğin ticaret tanımlaması olarak bugünden hayata geçirdiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"E-ticaret sitelerinin güvenlik sertifikalarına dikkat edilmeli. Ayrıca yapılacak ödeme karşılığında, alınacak hizmet veya ürünün birebir sitede ilan edilen şekilde olup olmadığı iyice araştırılmalı. Tanınmış markaların ürünlerini alırken, fiyat/kalite endeksi iyi incelenmeli. Orijinal ürün olup olmadığı sorgulanmalı.

Seyahat veya bilet alımlarında ya da stoklu ürün tercihlerinde, ürünün var olup olmadığı konusunda yeterli bilgiye sahip olunmalı. Üç binden fazla internet sitesi kendi altyapılarını kullanıyor. Bilginet olarak sitenin güvenliği, ödeme sistemlerinin entegrasyonu konusunda çok hassasız. 

Her büyüyen sektörde, bazen alışverişin yoğun olduğu dönemlerde piyasa oyuncularının dışında fırsatçılar ortaya çıkabilir. Manevi duygularla yapılacak alışverişler başta olmak üzere online alışverişte bayram kurbanı olmamak için seçici olmakta yarar var."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji