İnsanlığın öldüğü an! Engelli aracına haciz kondu

Kocaeli'de yaşayan engelli bir vatandaşın arabasına, uzak bir akrabalarının kefil olduğu kredi sebebiyle haciz konuldu.Kocaeli'nin Derince ilçesinde yaşayan Yusuf Taşören ve kardeşleri, babaları Fikri Taşören'in dayısının kefil olduğu bir kredinin borcu d

İnsanlığın öldüğü an! Engelli aracına haciz kondu

Kocaeli'de yaşayan engelli bir vatandaşın arabasına, uzak bir akrabalarının kefil olduğu kredi sebebiyle haciz konuldu.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde yaşayan Yusuf Taşören ve kardeşleri, babaları Fikri Taşören'in dayısının kefil olduğu bir kredinin borcu dolayısıyla zor günler geçiriyor. Fiziksel engeli olan ve sürekli hastaneye gitmesi gereken Yusuf Taşören'in bin bir güçlükle satın aldığı engelli aracına da bu borç dolayısıyla haciz konulmaya çalışılıyor. Babaları Fikri Taşören'in dayısı olan Necip T.'nin 2005 yılında 450 bin TL tutarında bir krediye kefil olduğunu belirten Yusuf Taşören'in kardeşi İsmail Taşören, "Babamın dayısı rahmetli olmadan önce birine kefil olmuş. Bu kişiden dolayı şimdi bize borç kaldı. Babamın dayısı rahmetli olduktan birkaç sene sonra, 2011 yılında bizim haberimiz oldu. Biz ne bir reddi miras yapabildik, ne de başka bir şey. Hiçbir şey yapamadık. 450 bin TL kredi çekmişler. Karşı tarafla bayağı bir icralık olduktan sonra 37 bin TL borç kalmış. O borç şimdi faizi ile beraber 130 bin TL'yi bulmuş. Biz dört kardeşiz. Bu konuda da herhangi bir şey yapamıyoruz. Reddi miras talebinde de bulunamıyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Bu borç babamızdan miras olarak bize geldi. Şu anda benim maaşıma icra konulmuş. Ağabeyimin arabasına icra koymuşlar. Ağabeyime bir araba aldık kendisi hastaneye gidebilsin diye. Borcun harcın içerisinde bir araba aldık, onu da elimizden almaya çalışıyorlar" dedi.

Kardeşlerin en büyüğü olan ve fiziksel engeli olduğu için sürekli hastaneye gidip gelmesi gereken Yusuf Taşören ise, "Ben 1998 yılında iş kazası geçirdim. Bu iş kazası sonucu felç oldum. Göğüsten aşağı hissetmiyorum. Tam 26 kez ameliyat oldum. Güç bela bu arabayı aldık. Şimdi bu arabayı elimden almak istiyorlar. Arabayı benim elimden aldıklarında, yarın ben hastalanırsam nasıl hastaneye gideceğim? Bazı günler günde 3-4 kez hastaneye gidiyorum. Çünkü bende sonda takılı olduğu için ateşim çıkıyor. Ben enfeksiyon hastasıyım. Ambulans çağırdığımız zaman, ambulans da her saat başı gelemiyor. Şimdi borç ile bu arabayı aldık. Yeri geldi yemedim, içmedim ve borcu ödedim. Borcu da bitirmeme bir ay kaldı. Şimdi bu arabayı benden aldıklarında ben ne yapacağım? Hastaneye neyle gideceğim? Ben yetkililerden yardım bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanıma, Sayın Başbakanıma sesleniyorum. Lütfen beni bir kardeşleri bilip beni göz önüne alsınlar. Bana yardımcı olsunlar" dedi.

Yusuf Taşören ve ailesi, durumun çözülmesi konusunda yetkililerden bir an önce yardım bekliyor.

İnsanlığın öldüğü an! Engelli aracına haciz kondu

İnsanlığın öldüğü an! Engelli aracına haciz kondu

İnsanlığın öldüğü an! Engelli aracına haciz kondu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler