İnce "CHP solculuğunu unuttu"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ben size solculuğunuzu hatırlatacağım. CHP solculuğunu unuttu" dedi. İnce, CHP Manisa Teşkilatında kurultay delegelerine seslendi. Adaylık konusunda neden 2015 yılını bekl

İnce "CHP solculuğunu unuttu"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ben size solculuğunuzu hatırlatacağım. CHP solculuğunu unuttu" dedi.
 
İnce, CHP Manisa Teşkilatında kurultay delegelerine seslendi. Adaylık konusunda neden 2015 yılını beklemediğinin kendisine sık sık sorulduğunu kaydeden İnce, şöyle konuştu: “2015 yılı Türkiye’nin son seçimi olacaktır. 2015’te başkanlık sistemi gelecek. O zaman CHP’nin iktidar olması için yüzde 51 oy alması gerekiyor bu da çok zor. CHP şuan el freni çekilmiş bir araba gibi kımıldamıyor.”
 
CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Manisa’da kurultay delegeleriyle il teşkilatı binasında buluştu. Toplantıya CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel, CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, CHP İlçe başkanları, CHP Kurultay delegeleri ile çok sayıda partili katıldı.
 
İlçe başkanları, yöneticiler ve partililerin geleneklere yakışır bir şekilde kendisini karşıladıkları için teşekkür ederek sözlerine başlayan Muharrem İnce, şöyle konuştu: “Neden adayım. Sen zaten parlak bir milletvekiliydin top ayağına geliyordu laflarını duyuyorum. Bir sayın genel başkan 2010’da genel başkan olduğunda onun adaylık sürecinde bir televizyon kanalında onun adaylığına ilk desteği veren milletvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce’dir. Doğru yaptığımı düşünüyordum o zaman şimdi de doğru yaptığımı düşünüyorum. O gün için partinin umudu, partinin geleceği, partinin en parlak milletvekili grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu idi. Türkiye için bir umut. Yalova’ya gittik. Kendisi genel başkan ben grup başkanvekiliyken, olağanüstü bir ilgi. Bir milletvekili arkadaşıma dedim ki ‘Başbakan oluyor’ bizim ağabeyimiz, bizim genel başkanımız, başbakan oluyor dedim. Kurtulacağız bunlardan dedim. Şu geldiğimiz dört yılda bu umudum benim artık yok, bitti. Sizlerin var mı bilmiyorum. Ben sokakta soruyorum hiç kimsenin böyle bir umudu yok. Bu umudu ben bitirmedim, kendisi bitirdi. Yanlış politikalarla.”
 
Anlamlı bir artış, bir puan, iki puan gibi laflar etmediğini iktidar vaat ettiğini belirten İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben bu partiyi iktidar yapacağım. Bu ülkede özgürlüklerle ilgili problem var. Demokrasiyle ilgili problem var. Demokrasiyi yerleştireceğiz. Peki arkadaşlar sizin partiniz de bizim partimizde demokrasi yoksa biz bunu Türkiye’ye nasıl yerleştireceğiz. 5. madde genel başkan seçimi, 6. madde tüzük değişimi. Sessiz bir devrim olduğunu görüyorum. Hissediyorum bunu. Baskı kuruyorlar, genel başkan yardımcıları arıyorlar hikaye. Kurultay delegeleri kapıkulları değildir. Kurultay delegeleri bu partinin onurlu yurttaşlarıdır.”
 
2010 yılında, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun namuslu, dürüst bir adam olduğunu söylediğini kaydeden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün de aynı şeyleri söylüyorum. Namuslu bir adamdır, dürüst bir adamdır, ağabeyimizdir. Yine ağabeyliği devam edecektir ama becerememiştir. Burası bizim malımız değildir. Siz bu partinin onurlu üyeleri, şerefli üyeleri yarın ben beceremediğimde beni de göndereceksiniz. Lüksümüz yok, aman dursun canım. Böyle bir şey yok.”
 
“BAŞKANLIK SİSTEMİ GELDİĞİNDE CHP’NİN YÜZDE 51 OY ALMASI GEREKECEK"
 
Genel başkan adaylığı için neden beklemediğini de anlatan İnce, sözlerine şöyle devam etti:
 
“2015 yılı Türkiye’nin son seçimi olacak. Türkiye’de bir daha seçim olmayacak. Niye olmayacak? CHP yüzde 20 oy alırsa AKP yüzde 45’lerde oy alırsa Başkanlık sistemi gelecek. Başkanlık sistemi geldiğinde CHP’nin bir daha yüzde 51 alması gerekecek. Bu da çok zor olacak. Dolayısıyla Türkiye’nin kader seçimidir. Dış politikada dip yapmışız. Ekonomi çökmüş, çocukların soruları çalınmış, Türkiye bir perişanlık yaşıyor, Her şey CHP’ye doğru akması gerekirken, CHP harekete geçemiyor. CHP el freni çekilmiş araba gibi. Kımıldayamıyor, hareket edemiyor. Örgüt güçlenmiyor, bunları görüyorum. Ben bunu geleceğin tarihini yazmak için emin olun ki var gücümle çalışacağım ve bunu başaracağım.”
 
İnce, konuşmasında Gezi ruhunu ortaya koyacaklarını belirterek şunları söyledi:
 
“Solcu, Sağcı, Sünni, Şii, Kürt, Türk, Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Beşiktaşlı Gezi ruhunda herkes var mıydı? TGB’li, BDP’li, CHP’li herkes var mıydı? Vardı. Bu ruhu ortaya koyacağız. Geçmişimizden besleneceğiz ama geleceğe dair ufkumuz olacak, geleceğe dair vizyonumuz olacak. Ben size solculuğunuzu hatırlatacağım. CHP solculuğu unuttu. CHP’nin bu yönde bir söylemi yok artık. CHP’nin artık söylemi sağdan transfer insanlarla solu kurtaracak. Ben yokum böyle bir şeyde. CHP kendi evlatlarına güvenecek. Başbakanlık vaat ediyorum. Ben bunları yeneceğim. Ben bu ampulü söndüreceğim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler