İmamoğlu için KTÜ'de tören

Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Ahmet Hilmi İmamoğlu için bugün KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Bir süredir İstanbul Üniversitesi Çap

İmamoğlu için KTÜ'de tören

Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Ahmet Hilmi İmamoğlu için bugün KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi.

Bir süredir İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören ve geçen hafta sonu hayatını kaybeden İmamoğlu (62) için bugün KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Törene Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, ailesi, yakınları ve akademisyen arkadaşları ile öğrencileri katıldı.

Törende konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, İmamoğlu için "O benim 30 yıllık arkadaşımdı. Onu nasıl anlatayım, o anlatılmaz yaşanır" diye konuştu. Törenin ardından İmamoğlu'nun cenazesi İskenderpaşa Camii'ne getirildi. İmamoğlu, kılınan cenaze namazının ardından Trabzon'un Köprübaşı ilçesindeki aile mezarlığında toprağa verildi.

ÖZGEÇMİŞİ
Ahmet Hilmi İmamoğlu, Trabzon Lisesi'nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'ni bitirdi. 1980-1981 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Enstitü Müdürlüğü yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir görevlisi olarak 1981-1987 yılları arasında Almanya'da kaldı. Doktorasını 1992 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde yaptı. 1993 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi'ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 1990-1994 yılları arasında

Sınıf Öğretmenliği Bölümü Başkanlığı, 1995-1996 yılları arasında Dekan Yardımcılığı görevi yaptı. 1998 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne atandı. İmamoğlu, burada Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyordu. Eski Türk Edebiyatı Uzmanı olan İmamoğlu, 1946 doğumlu olup 5 çocuk babasıydı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel